Блог

ЗАЩО ЗАПЛАТАТА УБИВА УСПЕХА!

ЗАЩО ЗАПЛАТАТА УБИВА УСПЕХА!

Споделете

 Защо заплатата убива успеха? Защо илюзиите „нямам време, имам много работа – значи вървя към успеха“ и „още повече работя – значи още по-бързо вървя към успеха“ никога не са работели?

Думата „заплата“ предполага оценка на твоите способности, усилия, труд и енергия от някой друг. В 99% тази оценка не е реална. Съгласни ли сте? Тази дума е свързана и с още нещо – таван на заплащане. Именно затова, ако работите за някой друг вероятността да постигнете успех в живота си е не е много голям и направо мога да ви кажа, че клони към 1%.

Може би тук е мястото да дефинирам какво спорд мен означава успех. Най-просто казано успех е време+пари+здраве – едновременно!

В ежедневието можем да забележим два основни стереотипа:

– Нямам време – нямам пари;
– Имам много време – имам много пари.

Вероятно сте забелязали тази картинка. Хората, които са постоянно заети и никога нямат свободно време, обикновено живеят посредствен живот и/или са на заплата, или са с малък доход от малък бизнес. Те обикновено смятат, че да се печелят пари единствения начин е да се работи на заплата. В най-добрия случай отварят малък бизнес и работят по същия начин в него. И когато не им достигат парите, започват да работят повече – още извънредни часове, още една допълнителна работа, повече действия и др.

Т.е. те смятат, че доходът зависи от броя часове труд. Това правят цял живот и това предават и на децата си – повече труд и работа….по този начин точно. И тъй като този начин на изкарване на пари винаги е с ограничен таван на дохода, в повечето случаи цял живот живеят на ръба – имат недостиг и на пари и на време, а в много случаи и на здраве.

И най-интерсното е, че много от тези хора защитават тази си позиция до последно. Недоволни са от живота си, но винаги имат някакви философски или много важни житейски причини, за да оправдаят действията и резултата си. А най-често виновните за това им положение са всички други, само не и те.

Това са повечето… Естествено има и хора, които именно виждайки и осъзнавайки обречеността на „заплатата“, поемат по пътя на предприемачеството. Всъщност това е пътя на 99% от предприемачите.

Някой беше казал, че живота е резултат единствено и само от нашите решения и аз съм 100% съгласен!

А погледнете как живеят хората, които имат много време, много свобода … заради които са взели други решения. Те няколко пъти годишно пътуват, прекарват много време със семейството си, спортуват, имат хобита, наслаждават се на живота.

Те имат добро медицинско обслужване.
Те имат добро образование в престижни световни колежи
Те са успешни и финансово свободни.
Те имат и предостатъчно пари.

Вие навярно си казвате:
„Как така?“,
„Не може да бъде“,
„Който много печели, много и работи…“

Има известна доза истина в това, но в действителност ето как стоят нещата:

Всички тези хора са създали процеси, изградили са системи, които работят без тяхното активно участие и им носят постоянен и нарастващ паричен поток.

Тези хора обикновено са работили активно в продължение на няколко години, често без отдих и почивка, без почивни и празнични дни. Платили са своята цена като липса на време за семейство, роднини и приятели или инвестиции, сили и енергия.

Но те са искали и са създали механизъм, който генерира доход. Работели са без отдих и са знаели, че изграждането на този механизъм ще им отнеме няколко години. Но са знаели и че след като го изградят, ще имат възможност да се наслаждават на много свободно време и стабилни доходи, използвайки ефекта на умножаване усилията на други хора.

В същото време повечето хора живеят с илюзията, че за да станат успешни, трябва цял живот да ходят на работа или да правят бизнес по 24 часа всеки ден. Погледнете тези хора:) и спрете да ги слушате и да правите това, което правят те.

Изберете бизнес, който ще ви даде възможност да създадете пасивен доход.

Бизнес, в който в началото се трудите и действате активно, а след това системата работи за вас и ви носи доход.

Пътят към свободата и богатството не е чрез ходене на работа или чрез постоянно активен бизнес, а чрез създаване на пасивен доход!

В противен случай вие цял живот ще бъдете заложник на своята работа или на своя бизнес.

Цял живот ще изпитвате недостиг на пари и/или време.

Пожелавам ви успех Приятели! 

С благодарност: Христиан Григоров

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: 


Споделете