Блог

ЗАЩО ЗАПЛАТАТА УБИВА УСПЕХА?

ЗАЩО ЗАПЛАТАТА УБИВА УСПЕХА?

Споделете

Защо заплата убива успеха?

Защо илюзиите „нямам време, имам много работа – значи вървя към успеха“ и „много работя – значи вървя към успеха“ никога не са работели?

В ежедневието можем да забележим два основни стереотипа:

– Нямам време – нямам пари;

– Имам много време – имам много пари.

Вероятно сте забелязали тази картинка. Хората, които са постоянно заети и никога нямат свободно време, обикновено живеят посредствен живот и/или са на заплата, или са с малък доход от малък бизнес. Те обикновено смятат, че да се печелят пари единствения начин е да се работи на заплата. В най-добрия случай отварят малък бизнес и работят по същия начин в него. И когато не им достигат парите, започват да работят повече – още извънредни часове, още една допълнителна работа, повече действия и др.

Т.е. те смятат, че доходът зависи от броя часове труд. Това правят цял живот и това предават и на децата си – повече труд и работа….по този начин точно.

И тъй като този начин на изкарване на пари винаги е с ограничен таван на дохода, в повечето случаи цял живот живеят на ръба – имат недостиг и на пари и на време, а в много случаи и на здраве.

А погледнете как живеят хората, които имат много време, много свобода…

Те няколко пъти годишно пътуват, прекарват много време със семейството си, спортуват, имат хобита. Те имат добро медицинско обслужване. Те имат добро образование в престижни световни колежи Те са успешни и финансово свободни. Те имат и предостатъчно пари.

Вие навярно си казвате: „Как така?“, „Не може да бъде“, „Който много печели, много и работи…“

Има известна доза истина в това, но в действителност ето как стоят нещата:

Всички тези хора са създали процеси, изградили са системи, които работят без тяхното активно участие и им носят постоянен и нарастващ паричен поток. Тези хора обикновено са работили активно в продължение на няколко години, често без отдих и почивка, без почивни и празнични дни. Платили са своята цена като липса на време за семейство, роднини и приятели или инвестиции, сили и енергия. Но те са искали и са създали механизъм, който генерира доход.

Работели са без отдих и са знаели, че изграждането на този механизъм ще им отнеме няколко години. Но също така са знаели, че след като го изградят, ще имат възможност да се наслаждават на много свободно време и стабилни доходи, използвайки ефекта на умножаване усилията на други хора.

В същото време повечето хора живеят с илюзията, че за да станат успешни, трябва цял живот да ходят на работа или да правят бизнес по 24 часа всеки ден.

Погледнете тези хора 🙂 и спрете да ги слушате и да правите това, което правят те. Изберете бизнес, който ще ви даде възможност да създадете пасивен доход. Бизнес, в който в началото се трудите и действате активно, а след това системата работи за вас и ви носи доход.

Пътят към свободата и богатството не е чрез ходене на работа или чрез постоянно активен бизнес, а чрез създаване на пасивен доход!

В противен случай вие цял живот ще бъдете заложник на своята работа или на своя бизнес. Цял живот ще изпитвате недостиг на пари и/или време.

 

 

Пожелавам ви успех Приятели!

С благодарност: Христиан Григоров

посочвам надолу 2

Постът беше ли ви полезен? Натиснете „Харесвам“ и го споделете

предложение с мен 3


Споделете