Блог

ЗАЩО ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ИДВАТ В МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ?

ЗАЩО ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ИДВАТ В МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ?

Споделете

Защо предприемачите започнаха да идват в мрежовия бизнес? Всъщност това е странен въпрос. Той е равносилен на въпроса – Защо предприемачите изобщо се занимават с бизнес?

Всеки предприемач чрез своя бизнес иска да преуспее. Той постоянно мисли как да създаде ефективен и доходоносен бизнес, който да може да работи автономно, с помощта на нает екип от професионалисти, които да развиват неговия бизнес и всяка година да увеличават печалбата му – това е целта на всеки предприемач.

Как да създадем такава бизнес система, която постоянно да подобряваме и да разширяваме и която ще ни позволи да изградим пасивен източник на доход? 

 Голяма част от предприемачите са в постоянно търсене и тестване на нови ниши на пазара, търсейки тази, която ще ги доведе до желаните резултати. Но реалността е доста сурова и затова на практика преуспяват само един процент. Следователно само един процент от разнообразието от бизнеси можем действително да наречем истински бизнеси.

 Съществува още един малък процент предприемачи, които са изградили ефективен доходоносен бизнес, който работи без тяхно участие, т.е. бизнесът работи за тях. А останалата част, уви, са заложници на своя бизнес. Много от тях просто не осъзнават, че техните модели, пазари или ниши никога няма да ги доведат към ефективни процеси и те никога няма да получат удоволствие от своята работа.

 Днес ние живеем в информационния век, века на Интернет и комуникациите, века в който все повече и повече предприемачи започват да изучават нови трендове на развитие и печалби, проучват нови модели. Много от тях започват да забелязват факти и цифри за стремителното развитие на нови по-ефективни бизнес модели, непознати им до сега. И разбира се хората, които започнат да търсят и да изучават по-устойчиви модели, могат да забележат колко стремително се развива МЛМ индустрията по всички краища на света и особено в икономически развитите страни. В днешно време все повече предприемачи проумяват, че това е ефективен бизнес модел, даващ възможност за построяването на доходоносен бизнес. Осъзнават, че това не е някакво си разпространение или само директни продажби, а именно голям систематизиран бизнес.

Днес в бизнес средите се приема за проява на лош вкус да бъдеш необразован човек и да даваш някаква каква да е, не експертна оценка на различни направления и ниши в бизнеса. Има хора, които просто си бърборят инерционни щуротии, въз основа на остаряло обществено мнение и стереотипи. За такива хора лично на мен ми е жал.

Очевидно е, че точно сега в България се случва исторически момент в мрежовия маркетинг: еволюционен преход от дилетантския подход, подхода на типичния  «мрежовик», към професионалния, предприемаческия подход. С мрежов бизнес започнаха да се занимават бизнесмени. Тези хора започнаха детайлно да изучават индустрията и да я анлизират. И ние вече виждаме много постижения в тази посока. 

Защо предприемачите започнаха да идват в мрежовия бизнес?

Според мен отговорът е очевиден – поради три основни причини:

Първа причина: всички искат да създадат систематизиран бизнес, (позволяващ им да инвестират в недвижими имоти или в други активи) и да изградят източник на пасивни доходи, за да имат пари, свободно време и да получат удоволствие от живота.

Втора причина: висока ефективност. За разлика от традиционния бизнес, тук няма финансови рискове, разходите за стартиране и развитие са крайно намалени.

Трета причина: мрежовия маркетинг – това е бизнес. Това е типична позната среда за всеки предприемач. Това е нещо, което всеки професионалист в бизнеса е свикнал да прави постоянно. Това е поставяне на цели, планиране, организация, обучение, мотивация и създаване на системата на работа. И когато хората осъзнаят, че няма разлика между мрежов бизнес и традиционен бизнес, те започват да идват в МЛМ индустрията и преуспяват.

И най-важното по мое мнение – това е просто здрав разум, основан на икономически факти.

Сега, за да бъдете в час с тенденциите, е необходимо просто внимателно да разгледате цифри, факти, истории на успеха и да изучите в детайли този бизнес модел. Много предприемачи започват да го изучават и да го виждат като нов за тях тренд. Приятно е да се види, че този процес върви и в нашия екип, както и в други топ компании. И все повече и повече бизнесмени идват в МЛМ индустрията и извеждат своя бизнес на ново ниво на развитие.

И това е само началото. В следващите няколко години в индустрията мрежов маркетинг ще дойдат десетки хиляди предприемачи и ще създадат невероятни истории на успеха, основани на професионалния предприемателски подход.

Пожелавам ви да станете професионалисти и да изграждате своя бизнес само с професионалисти.

С благодарност, Христиан Григоров 

Беше ли ви полезен този материал?

Натиснете «харесвам» и непременно споделете тази информация с вашите приятели, създайте допълнителна ценност и за тях също.

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: 


Споделете