Блог

ЗАПЛАТАТА – ЕДИН ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ ЗАГОВОРИ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

ЗАПЛАТАТА – ЕДИН ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ ЗАГОВОРИ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

Споделете

 Зная, че това заглавие е в разрез с всичко, което сте учили в училище или във висшия институт. Защо съм сигурен, че това е така? Защото по целия път на вашето образование са ви учили как да станете добър професионалист, който да работи за някой друг. Как да повдигнете квалификацията си като служител. Вашите родители са ви дали съвет: „Учи се добре, вземи в ръцете си престижна професия и си намери добре платена работа“, т.е. получавай добра заплата. Но никой не ви научи как да станете богати и успешни хора. Никога и никъде нямахте урок „Как да стана финансово свободен човек“. Или поне аз нямах такива уроци. И това е нормално – такава е „образователната“ системата, която е създадена да „образова“ работници на заплата, а не предприемачи, търсещи финансовата си независимост.

И сега един съвет от мен:

За да сте сигурни, че искате да достигнете някакъв по-висш успех, се уверете че заплатата ви е необходима само докато откриете как да започнете собствен бизнес. Уверете се, че заплатата е нещо временно във вашия живот, колкото да ви осигури месечните разходи и да ви даде спокойствието, необходимо ви за да откриете вашето лично персонално дело, в което да се влюбите и да заобичате истински. И то така да го заобичате, както не бихте могли да заобичате сегашната си работа, колкото и да си казвате „Аз си обичам работата“.

В историята влизат само тези, които не са на заплата.” Атанас Буров

Всъщност нали съзнавате, че работейки за ДРУГ вие допринасяте този ДРУГ да достигне до своите мечти, но не и вие. И когато този ДРУГ каже, че си обича работата, това означава, че ТОЙ обича делото на своя живот, а вие обичате част от НЕГОВИЯ бизнес. 

Замисляли ли сте се защо този ДРУГ е рискувал да тегли може би няколко десетки или стотици хиляди от банка, организирал е собствения си бизнес като е наел помещение, персонал, счетоводител, служители и т.н. Готов е да се сблъска със всякакви трудности от какво ли не естестество, но въпреки това работи за себе си, а не за друг. Поел е този риск защото е осъзнал, че само така има шанс да осигури себе си и семейството си, да построи мечтания дом, да има повече качество в своя живот, да притежава скъп и безопасен автомобил, да обиколи света, да може да помага на близките си и т.н….. Всъщност е научил една тайна – научил е коя е правилната посока, която води към тях…

Ако сте зависими от заплатата, значи сте продали душата си! Продали сте тялото си, ума си, духа си и дори емоциите си…“

Автор: Робърт Кийосаки

Изгледайте този видео материал и научете тайната:

предложението от мен

Споделете