Блог

В ГЛАВАТА НИ ИМА ЕДИН МАЙСТОР НА ОТЛАГАНЕТО… :)

В ГЛАВАТА НИ ИМА ЕДИН МАЙСТОР НА ОТЛАГАНЕТО… :)

Споделете

Замисляли ли сте се каква е разликата между хората, които стриктно изпълняват своите задачи и тези, които вечно отлагат?

Дали не е на физическо ниво? Дали мозъците им не са различни?

Или е на генетична основа?

А дали не е въпрос на възпитание? Или може би на среда? 

От практиката си забелязах, че има два основни типа партньори, що се отнася до съществуващите вече умения и навици. 

 Единият тип партньори идват, обясняваме им в какво се състои нашата работа, включваме ги в тренинг-центъра на нашия екип, дaваме им ръководство и им показваме къде да започнат да учат първите си стъпки. 

Този тип партньори научават прилежно тази кратка теория, изпълняват си упражненията, определят стартовия си тренинг след ден-два, идват подготвени теоретически и спонсора започва да им показва на практика как се работи, докато овладеят новите умения и ги превърнат в навици. И в следствие на всичко това, тяхната действителност започва да се променя.

Вторият тип партньори идват и узнават абсолютно същото – обясняваме, включваме, показваме. След това планираме и раздробяваме и техния план на седмици и дни. Практически те преминават същото първоначално обучение каквото имат и първите. Но от тук нататък при тях нещата започват да се различават драстично. Те започват да отлагат и естествено нищо при тях не се променя.

В следващото леко хумористично видео ще разберете каква е разликата между доказано отлагащите и стриктно вършещите своите задачи хора, какво помага на едните и какво пречи на другите.

И не се смейте! Всичко, което ще научите от видеото е сериозно…:)

посочвам надолу 2
предложението от мен

Споделете