Блог

СИЛАТА НА ЗНАНИЕТО – МЛМ ИЛИ ТРАДИЦИОНЕН БИЗНЕС?

СИЛАТА НА ЗНАНИЕТО – МЛМ ИЛИ ТРАДИЦИОНЕН БИЗНЕС?

Споделете

Tрадиционен бизнес

Има много хора, които избират да следват Голямата мечта – да изградят собствен бизнес и да си бъдат сами шефове, за да определят всичко. Това е вълнуваща идея, нали така? Но нека да разгледаме реалноста за повечето такива хора:

Стъпка едно: Използват спестяванията си, взимат нов кредит от банката, а много често пари от приятели и семейство, за да започнат.

Стъпка две: Взимат още дългове под формата на лизинги и лични гаранции в почти всяко възможно направление на своя бизнес.

Стъпка три: Вместо да се съсредоточт върху това, в което са добри (нека кажем, че са добри в продажбите и затова са започнали своя бизнес), те трябва да вършат всичко и да бъдат всеки. Те вършат работата на адвоката за легалните въпроси, биват детегледачки на своите работници, главни счетоводители, преговарящи за поръчки и събиращи пари от клиентите си. Те дори трябва да изхвърлят и боклука от офиса. Те правят ВСИЧКО освен да продават, в което всъщност бяха добри, започвайки бизнеса си.

Стъпка четири: Те се мъчат. Вместо да притежават бизнес, бизнеса притежава тях. Те са първият човек, който започва работа и последният, който си тръгва. Чак след като всички останали получат своите заплати, те вероятно може и да занесат вкъщи достатъчно пари, с които да си платят сметките (а може и не), след като са заделили вноската по кредита, с който са стартирали бизнеса си.

Стъпка пет: Те или успяват или се провалят. Те или достигат някаква точка в бъдещето, в която запазват бизнеса си като успешен, или се провалят най-често заради фалит и след това търсят работа в продажбите или корпоративния сектор. Всъщност дори и да са успешни в техния бизнес, това обикновенно означава живот, изпълнен с дълги работни часове и много стрес.

Звучи прекрасно, нали? Ако не сте започвали никога собствен бизнес попитайте приятел, който е имал такъв дали това описание е точно. Повечето хора, които започват свой традиционен бизнес, в един момент вече не се притесняват дали ще си върнат инвестицията. Те просто искат каквато и да е възвращаемост. Очевидно е, че традиционния бизнес не може да предостави Перфектната кариера, която да ви даде време и пари едновременно.

Мрежовия маркетинг е ПО-ДОБЪР!

Най-добрият начин, с който се запознах в годините, и то не просто да оцелееш, а да преуспееш в Новата икономика, е Мрежовият маркетинг. В него има ценни и важни продукти и услуги от новия свят, които е необходимо някой да ги промотира пред хората, нуждаещи се от тях. Клиентите все още имат нужда някой да ги информира и образова и това винаги ще бъде така.

Компаниите имат избор. Те могат да се потопят във все по-препълнения свят на рекламите, да наемат огромни и скъпи отдели с търговци, които да продават продуктите и услугите им, или просто могат да се възползват от Мрежовия маркетинг да разкаже тяхната история на света. Не е ли именно това Новата икономика – икономика на персоналните достижения. В нея компаниите могат, осигурявайки просто корпоративна подкрепа, да плащат на дистрибуторите изцяло само върху техните лични постижения, защото в Новата икономика рекламата от уста на уста е най-добрата форма на реклама. Компаниите могат да вземат парите, които биха дали за скъпи реклами и промоции и с тях да платят на дистрибуторите си, които да залеят света.

Това, което има значение за вас като предприемачи е, че можете да имате всички ползи от традиционния бизнес без обичайните рискове. Също така няма да имате таван на доходите си, защото компаниите в Мрежовия маркетинг искат да изкарвате възможно повече пари. След като тъй или иначе ще ви се плаща за постижения, защо въобще да живеете с какъвто и да е таван?

Каква е “уловката” в Мрежовия маркетинг?

Всичко това звучи прекрасно и наистина е така, но има и “уловка”, която повечето хора няма да ви споменат. Ето я и нея:

Вие трябва да приемете временната загуба на социално одобрение от невежите хора.

Това означава, че за известно време хората, които все още живеят и се опитват да функционират по старата система, няма да ви разбират и да ви подкрепят. Те ще мислят, че сте луди да се занимавате с Мрежов маркетинг.

Всъщност думата “приемане” не е съвсем точна и вие трябва да направите нещо повече от това просто да приемете този факт.

ТИ трябва да желаеш това временно съпротивление и неразбиране от невежите хора, защото ТИ виждаш бъдещето преди то да е видимо за всички останали. ТИ си изключително умен, защото ТИ си човек, който предприема действия, за да живее по-добър живот!

Разбира се има и друга причина за това хората да не ви разбират. Понякога това не е толкова просто, защото повечето от тях са заседнали в Старата система. Ще се опитам да ви помогна да разберете това, защото ако решите да направите Мрежовият маркетинг своя професия, ще е важно да го знаете.

Повечето хора или са се включвали някога в мрежова компания или познават някой, който го е правил. Вие трябва да знаете, че в главата на всеки, който някога е решил да се включи, е минала следната мисъл: “Хм, мога да се сетя поне за пет-шест човека, които биха се занимавали с това! Сестра ми ще е първата! Това е супер! Приятеля ми обича такива неща. Познавам и още един човек, който ще е страхотен. Ок, включвам се!”

С други думи, тези хора не започват професия. Те просто се надяват да им излезе късмета. Да запишат няколко човека, с които да покрият сумата за старта си и след това да чакат парите да потекат към тях. Мисълта да им се плаща за усилията на някой друг е наистина стимулираща, но е твърде погрешно разбрана.

Както разбирате, тези хора не започват истински бизнес. Те си поръчват магически лотариен билет, с който се надяват да уцелят шестицата. Всяко едно от шестте числа представлява по един човек, който те мислят, че със сигурност ще се включи, но поради липсата си на умения, повечето от тях ще приключат с нищо – точно както и в лотарията. Това за тях ще се превърне просто в поредната неуспешна възможност и тъй като са действали превъзбудено и невежо, вероятно ще свършат и с няколко изгубени приятелства.

И така, след този неуспешен опит те ще скъсат билета и вместо да поемат отговорност за това, че не са започнали този бизнес истински, те ще обвинят Мрежовия маркетинг и няма да спестят да разкажат на света за това: “Виж, аз съм се занимавал с това. Правил съм го. Говорих с всеки човек, който познавам и Мрежовият маркетинг просто не работи. Спести си парите.”

Ето с това ще си имате работа ако изберете Мрежовият маркетинг като професия – мненията на невежите хора, които мислят, че са го правили правилно, но той не работи. Ако това ще е твърде трудно нещо, с което не можете да се справите, тогава Мрежовият маркетинг не е за вас. В случай обаче, че можете да го преживеете, то света ще бъде ваш.

Хората, които приемат това получават наистина ГОЛЕМИ пари. Компаниите ще платят неограничени суми пари на хората, които помагат на слепите да прогледнат, на невежите да се образоват и на тези, които могат да изградят общност от хора с подобен начин на мислене.

Някои хора обичат да казват “Това, което виждаш е реалността”. Аз мразя това твърдение. Всички велики Лидери в света са игнорирали това от векове. Какво щеше да стане, ако Нелсън Мандела беше повярвал в това, което вижда?Ами, ако Мартин Лутър Кинг Мл. беше повярвал? Ако Стив Джобс беше повярвал, че реалността е това, което виждаш? Великите лидери в света казват: „Реалността си е реалност, но тя може да се променя и аз ще направя всичко възможно, за да помогна на хората да разберат този факт.“

Истината е, че Мрежовият маркетинг не е перфектен. Той просто е ПО-ДОБЪР! Ето това е реалността!

 

 

Вижте как ние с Диана за последните 10 години променихме нашата Реалност. Можете и вие!

 

развитие 0320

чек 03.20 мерцедес3

 

посочвам надолу 2

  • Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи.

    От тук:

    абонамент mesenger

  • предложение с мен 2

Споделете