Блог

ПССССТ….ТИХО! ТОВА Е САМО ЗА СВОИ!

ПССССТ….ТИХО! ТОВА Е САМО ЗА СВОИ!

Споделете

85

Колко пари ви трябват, за да сте щастливи?

Според много хора 20 хиляди лева на месец е сумата, която дава усещане за финансова свобода и позволява да осъществиш всички свои мечти и желания.

Разказвачи на приказки! Ако имате няколко хиляди на месец, това вече е СУПЕР! На кредит можете да вземете и много повече, като си осигурите ново робство. Ех, но какви ги говоря. 20 хиляди! Лева! На месец! Това е прекрасна сума от хубава арабска приказка. Но…. е НЕРЕАЛНА!

Сега ще поговорим за това как и къде е възможно да се печелят 20 хиляди лева на месец. Умници и циници – не четете по-натам. ТОВА НЕ Е ЗА ВАС!

За да постигнете тази сума на месец има няколко начина: 

1. Създавате пасивен доход чрез инвестиране;

2. Създавате тадиционен бизнес ( ЕООД, ООД, магазин за дрехи, павилион за пуканки и т.н.);

3. Мрежов маркетинг;

4. Наемна работа.

Започваме с инвестирането. За никого не е тайна, че ако инвестирате по 1 евро на ден с доходност 20% на година, след 32 години ще имате 1 млн евро. Ако след това продължите да правите същото, след още 37 години ще оставите на вашите деца и внуци капитал от 1 млрд евро. Е това не е ли чудо?

Всичко това е супер. Това трябва да правим ако искаме нашите деца и внуци да живеят по-добре от нас. А какво да правят такива като нас, които искаме сега да живеем като успешни хора, но не сме имали късмета да получим такова наследство и ще трябва да разчитаме само на себе си?

За да получавате пасивен доход от 20 000 лева на месец, трябва да имате в банковата си сметка 1 млн и 200 хиляди лева, които да бъдат инвестирани с 20% дгодишна доходност. Но сега пък от къде да намерите такава сума? Е…и такива проценти всъщност няма! Та … колко време и усилия ще ви потрябват, за да създадете такава сума?

Да преминем към следващото. Създаване на традиционен бизнес. Първото, което ви идва в главата е – собствен малък бизнес – павилион за цигари и алкохол. Така закупуването или построяването на помещението ще бъде от 5 до 15 хиляди лева. Хладилното оборудване – 1 000 лева, касов апарат – 150 лева, документация и създаване на фирма – 250 – 300 лева. А закупуване на оборудване и стока – още 10-20 хиляди. 

Или друг пример — мини-пекарна. Наем на помещението — 12 хиляди на година. Оборудване от 30 хиляди до 300 хиляди лева. Получава се добра сума. Добавете към всичко това времето ви, до пускането на обекта, а след това и времето ви, необходимо за да разработите обекта. С добри специалисти е възможно бизнеса ви да заработи бързо, но такива хора искат доста пари. А чистата печалба на месец е 800 – 1000 лева. Това е СМЕШНО!

Аз самият минах през всичко това, когато имах собствен традиционен бизнес. Моят живот се превърна в моята работа.

Само че ми се прииска нещо друго. И днес аз не работя 8-12 часа дневно.

Така, че за да носи традиционният бизнес 20 хиляди лева на месец, е необходимо да имате оборот от 200 хиляди, при рентабилност 10%. Е…преценете сами.

Ето че стигнахме и до мрежовия маркетинг. Ще ви разкажа например за моят проект. Инвестицията в бизнеса – в първия месец минимум 120 лв., максимум 340 лв. (срещу тези пари получаваш продукти, които можеш да пипнеш, а не някаква супер супер услуга, която е «крайно необходима на всички»), в моя случай на третия месец си върнах инвестицията и вече имах печалба от 500 лева.  Три години по-късно печеля по 4 000 лева месечно, като инвестирам не повече от 200 лева. Висока рентабилност, нали? Не може да се сравни с традиционния бизнес. 

Ето защо дойдох в мрежовият маркетинг. 

 Малко хора са готови да започнат собствен традиционен бизнес, още по-малко са решени да създадат млм-империя, инвестициите не са за хора, със слаби нерви. И единствен избор остава скъпи приятели, само работа на заплата.

Поразходих се в Интернет и открих, че средната заплата в България според Националния статистически институт е около 900 лева. Но и такава заплата е под голям въпрос. 

В моят малък традиционен бизнес (рекламна фирма) преминаха доста хора. И така всъщност стана ясно, че средната заплата в нашия регион е 450-500 лева.

Но дори и да получавате 900 – 1 000 лева на месец, пресметнете колко време и пари ще ви трябват, за да създадете 1 млн. и 200 хиляди лева, така че след някакъв период от време да живеете живота на мечтите си от пасивен доход.

Аз преминах по този път. Работих на заплата, като при това печелех от 6 до 10 хиляди на месец. Имах и няколко собствени бизнеса, някои от които ми носеха по  20 хиляди на месец чиста печалба. В течение на 5 години инвестирах 10% от моите доходи. След това дойде кризата през 2007-ма година и се наложи да започна отначало. Започнах, отново да печеля, изкарвах добри пари, но това не са онези 20 хиляди лева на месец, към които се стремя. Затова днес избрах за себе си този път – създаване на моя МЛМ-империя.

Screen Shot 2016 08 30 at 12.23.48 PM

Разбира се, вие може да не се съгласите с написаното от мен и имате право. Напишете коментари, ще ви бъда признателен.

До скоро.

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: 


Споделете