Блог

ОСНОВИ НА ЗДРАВЕТО – КАКВО Е ИЗВЪНКЛЕТЪЧЕН МАТРИКС И ЗАЩО СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ – ЧАСТ I

ОСНОВИ НА ЗДРАВЕТО – КАКВО Е ИЗВЪНКЛЕТЪЧЕН МАТРИКС И ЗАЩО СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ – ЧАСТ I

Споделете

Нито една мечта не може да бъде истински постигната, ако нямаме здраве! А в основата на здравето е извънклетъчният „матрикс“. Защо? Как той контролира нашето здраве? Какво е това извънклетъчен матрикс? Как и защо е важно той да бъде в течна (във вид на соли) консистенция? Какво е неговото значение за нашето здраве? Това са важни въпроси, нали? Да започваме.

Знаете ли, че в нашият организъм съществува едно основно вещество в междуклетъчното пространство, което основно контролира нашето здраве. Общото му наименование е извънклетъчен матрикс. Извънклетъчният матрикс (~25% от масата на тялото ни) сам по себе си представлява „решетка“ от високо полимерни захари. Той функционира като транзитен участък и „молекулярно сито“ между кръвта и специализираните клетки на тъканите. Функционирането на матрикса осигурява приемането от клетката на хранителни вещества и отделянето на отпадъчните продукти и други токсини от клетката.

Извънклетъчната матрица е зона на предаване – трансфер на информация (сигнали) от регулаторните системи на тялото към клетките. Нерви, капиляри, лимфни съдове – те всички завършват или започват в извънклетъчната матрица. Никой от тях не завършва и не произхожда от клетката. Взаимодействието на различни системи (нервна, сърдечно-съдова, имунна, ендокринна) възниква чрез обмен на невротрансмитери, които се контролират от извънклетъчната матрица. Клетката е заобиколена от извънклетъчна матрица, а качеството на нейното функциониране зависи от чистотата на извънклетъчната матрица и нейните способности за предаване.

Обърнете внимание на НЕЩО МНОГО ВАЖНО – матрикса представлява около 25% от масата на тялото на човека(!). Това позволява (условно) да се смята за отделен «орган». Затова, знаейки за функциите на матрикса, да не се отчита и да не се коригира неговото състояние при лечението на което и да е заболяване е просто НЕВЪЗМОЖНО! Не правейки това, специалистът няма право да говори за пълноценни патогенетични терапии!

Нормалната гъстота на това основно вещество е с консистенция на соли. Но с годините в него започват да се отлагат все повече и повече шлаки и токсини и то започва да се сгъстява все повече и повече докато стане гелообразно. По този начин движението на хранителните вещества които постъпват в клетката, както и отработените такива се забавя все повече.

Хроничните заболявания са в следствие на продължителната неспособност на организма да се справи с токсините в извънклетъчния, а след това и във вътрешно клетъчния матрикс.

До какви здравословни проблеми на съвремието води това и как можем да изчистим своя матрикс и да го върнем в първоначално състояние?

Научете от това видео:

Натиснете върху картинката:

 

 

 

Използвани материали:

https://medqueen.com/medicina/netradicionnaya-medicina/netradicionnaya-medicina-statya/249-vnekletochnyy-matriks-struktura-i-funkcii.html

предложение с мен 2


Споделете