Блог

НОВАТА ИКОНОМИКА ВЕЧЕ Е ФАКТ

НОВАТА ИКОНОМИКА ВЕЧЕ Е ФАКТ

Споделете

Света вече не е такъв, какъвто го познаваме и за хората, които не осъзнават този факт предстоят най-лошите времена. Тези обаче, които го разбират ще живеят в най-добрите. През последните 100 години станахме свидетели на появата на един интересен феномен. Възходът в корпоративния живот се превърна в стандарт в обществото и най-безопасно и уважавано място за хората беше работното място като служител. И това изглеждаше така:
Стъпка едно: Отидeте на училище, за да научите как да бъдете работник.
Стъпка две: Намерете компания, която да ви наеме.
Стъпка три: Работете в тази компания 40 години.
Стъпка четири: Пенсионирайте се.
В последните няколко десетилетия обещанието за награждаване от компанията за твоята лоялност и упорита работа беше разобличена като мит. Хората започнаха да осъзнават, че лоялността, която те дават на компанията си не се възвръща в следствие на което се появи нов порцес.

 

Стъпка едно: Отидете на училище, за да научите да бъдете работник.

Стъпка две: Намерете компания, която да ви наеме

Стъпка три: Сменяйте компании заради различни политически и икономически причини на всеки три години в продължение на цялата си кариера.

Стъпка четири: Открийте, че не можете да се пенсионирате спокойно след 40 години, затова продължете да работите.
В момента живеем във времената на най-голямата промяна в човешката история. Ефикасните технологии буквално унищожават работни места всеки един ден и няма начин по който да ги спрем. Всъщност, това само ще се ускорява. Ако седите и чакате икономиката да тръгне нагоре и работните места да се върнат, недейте. Те няма да се върнат никога.
Точно както децата на фермерите видяха промените и се ориентираха в други направления, същото ще се случи с хората от Старата икономика. За да оцелеят ще се наложи да отворят очите си за реалността и да се променят намирайки нещо ново.

Мрежовия маркетинг е ПО-ДОБЪР

Най-добрият начин, който ми е познат, не просто да оцелееш, а да преуспееш в Новата икономика е Мрежовият маркетинг. Там има важни и ценни продукти и услуги от новия свят, които имат нужда някой да ги промотира пред хората, които се нуждаят от тях. Клиентите все още имат нужда да бъдат научени.

Компаниите имат избор. Те могат да се потопят във все по-препълнения свят на рекламите, да наемат огромни и скъпи отдели с търговци, които да продават продуктите и услугите им или просто могат да се възползват от Мрежовия маркетинг да разкаже тяхната история на света, защото това е Новата икономика. В нея те могат, осигурявайки просто корпоративна поддръжка, да платят на дистрибуторите изцяло върху техните постижения, защото в Новата икономика, рекламата от уста на уста е най-добрата форма на реклама. Компаниите могат да вземат парите, които биха дали за скъпи реклами и промоции и с тях да платят на дистрибуторите си, които да залеят света.

Това, което има значение за вас, като предприемачи е, че може да имате всички ползи от традиционния бизнес бе обичайните рискове. Също така няма да имате таван на доходите си, защото компаниите в Мрежовия маркетинг искат да изкарвате възможно повече пари. След като тъй или иначе ще ви се плаща за постижения, защо въобще да живеете с какъвто и да е таван?

“Уловката” в Мрежовия маркетинг

Всичко това звучи прекрасно и наистина е така, но има и “уловка”, която повечето хора няма да ви споменат. Ето я и нея:

Вие ще трябва да приемете временната загуба да социална одобрение от невежите хора.

Това означава, че за известно време хората, които все още живеят и се опитват да функционират по старата система няма да ви разбират и да ви подкрепят. Те ще мислят, че сте луди да се занимавате с Мрежов маркетинг. Всъщност думата “приемане” не е съвсем точна. ТИ трябва да направиш нещо повече от това просто да приемеш този факт. ТИ трябва да желаеш това временно съпротивление и неразбиране от невежите хора. ТИ виждаш бъдещето преди то да е видимо за всички останали. ТИ си изключително умен, защото ТИ си човек, който предприема действия, за да живее по-добър живот!

Разбира се, има и друга причина за това, хората да не ви разбират. Понякога това не е просто, защото те са заседнали в Старата система. Ще пробвам да ви помогна да разберете това, защото ако решите да направите Мрежовият маркетинг ваша професия ще е важно да го знаете.

Повечето хора или са се включвали някога в мрежова компания или познават някой, който го е правил. Трябва да знаете, че в главата на всеки, който някога е решил да се включи е минала следната мисъл: “Хм, мога да се сетя поне за пет-шест човека, които биха се занимавали с това! Сестра ми ще бъде супер! Приятеля ми обича такива неща. Познавам и още един човек, който ще е страхотен. Ок, включвам се!”

С други думи, тези хора не започват професия. Те просто се надяват да им излезе късмета. Да запишат няколко човека, с които да покрият сумата за старта си и след това да чакат парите да потекът към тях. Мисълта да им се плаща за усилията на някой друг е наистина стимулираща, но е твърде погрешно разбрана.

Тези хора не започват истински бизнес. Те си поръчаха магически лотариен билет, в който се надяват да оцелят шестицата. Всяко едно от шестте числа представлява по един човек, който те мислят, че със сигурност ще се включи. Поради липсата си на умения обаче, повечето от тях ще приключат с нищо. Точно както и в лотарията. Това ще се превърне просто в поредната неуспешна възможност и тъй като те са действали без подготовка и умения, вероятно и с няколко изгубени приятелства.

И така, те ще скъсат билета и вместо да поемат отговорност за това, че не започнаха този бизнес истински, те ще обвинят Мрежовия маркетинг и няма да спестят да разкажат на света: “Виж, занимавал съм се с това. Правил съм го. Говорих с всеки човек, който познавам и Мрежовият маркетинг просто не работа. Спести си парите.”

Ето с това ще си имате работа, ако изберете Мрежовият маркетинг като професия – мненията на невежите хора, които мислят, че са го правили правилно и не работи. Ако това ще е твърде трудно нещо, с което да се справите, тогава Мрежовият маркетинг не е за вас. Но в случай, че можете да го преживеете, то света ще бъде ваш.

Хората, които приемат това получават наистина ГОЛЕМИ пари. Компаниите ще платят неограничени суми пари на хората, които помагат на слепите да прогледнат, на невежите да се образоват и на тези, които могат да изградят общност от хора с подобен начин на мислене.

Някои хора обичат да казват “Това, което виждаш е реалността”. Аз мразя това твърдение. Всички велики лидери в света са игнорирали това с векове. Какво щеше да стане, ако Нелсън Мандела беше повярвал в това, което вижда? Ами, ако Мартин Лутър Кинг Мл. беше повярвал? Ако Стив Джобс беше повярвал, че реалността е това, което виждаш? Великите лидери в света казват „Реалността е реалност и ще направя всичко възможно, за да помогна на хората да разберат този факт.“

Истината е, че Мрежовият маркетинг не е ерфектен. Той просто е ПО-ДОБЪР! И това е реалността!

 

Научете повече като се абонирате:
Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи.

От тук:

абонамент mesenger

посочвам надолу 2

предложение с мен 3


Споделете