Блог

НОВАТА ИКОНОМИКА – КАКВО СЕ ПРОМЕНИ?

НОВАТА ИКОНОМИКА – КАКВО СЕ ПРОМЕНИ?

Споделете

Светът вече не е такъв, какъвто го познаваме и за хората, които не осъзнават този факт, предстоят най-лошите времена в живота им. Тези обаче, които го проумяват и разбират ще живеят в най-добрите.

През последните 100 години станахме свидетели на появата на един интересен феномен. Възходът в корпоративния живот се превърна в стандарт за обществото и най-безопасно и уважавано място за хората беше работното място като наемен служител.

Стъпка едно: Отидете на училище, за да научите как да бъдете работник;

Стъпка две: Намерете компания, която да ви наеме;

Стъпка три: Работете в тази компания 40 години;

Стъпка четири: Пенсионирайте се;

В последните няколко десетилетия обещанието за награждаване от компанията за твоята лоялност и упорита работа беше разобличена като мит. Хората започнаха да осъзнават, че лоялността, която те дават на компанията си не се възвръща, в следствие на което се появи нов процес.

Стъпка едно: Отидите на училище, за да научите как да бъдете работник;

Стъпка две: Намерете компания, която да ви наеме;

Стъпка три: Сменяйте компании заради различни политически и икономически причини на всеки три години в продължение на цялата си кариера;

Стъпка четири: Открийте, че не можете да се пенсионирате спокойно след 40 години и затова продължете да работите;

В момента живеем във времената на най-голямата промяна в човешката история. През изминалия век компаниите плащаха на хората на час, на седмица или на месец, но това вече се променя в глобален мащаб. Светът преминава към икономика на постиженията. Какво означава това? В бъдеще на вас ще ви се плаща според свършената работа, а не според времето, което сте били на работа.Сервитьорите в хотело-ресторантьорската индустрия вече работят на този принцип. Те получават все по-малка надница, която се изисква по закон и разчитат все повече на бакшишите, получавани според тяхното представяне.

Ако можете да си представите този модел, приложен във всяка работа по света, ще осъзнаете какво предстои. Човекът, който чисти стаите в хотела няма да получава пари на час, а според броя почистени стаи.

Ето един пример за човек, който работи в офис и изкарва 60,000 лв годишна заплата:

Стъпка едно: Компанията ще намали неговата заплата на 50,000 лв, защото в днешната икономическа ситуация има много хора, които биха дошли на това работно място за по-малко пари;

Стъпка две: Компанията ще му обещае твърда заплата от 20,000 лв на година;

Стъпка три: Компанията ще каже на този човек, че може да получи допълнителни 30,000 лв през годината, в случай че постига определени месечни постижения.

С други думи, ако постигне своите поставени цели, той ще може да изкарва 2,500 лв допълнително на месец. И така парата е изпусната и компанията харесва това. Ако не достигате целите си, те ще спестят дори повече пари, но ако ги достигате – познайте какво ви чака в бъдеще? Те ще повишат изискванията си към вас. В случай, че не сте изключитено голям специалист, това ще се случи и на вас, ако вече не е. Бъдете сигурни. Това ще се случи във всяка една професия в света. Еволюцията вече започна.

Защо това се случва? Първо – това е добър модел за компаниите. Те ще получават по-добри резултати с по-малко разходи. Второ – Новата икономика се нуждае от все по-малко работещи хора. В бъдеще компаниите ще имат повече хора, кандидатстващи за все по-малко работни места.

Нека ви обясня защо Новата икономика се нуждае от все по-малко хора. Експоненциалния ръст на технологиите променя всичко. Преди 100 години 90% от хората на планетата са работили в селското стопанство. Днес, благодарение на ефикастността на технологиите са по-малко от 1%, а фермерската работа я няма.

Знаете ли клиентските кол-центрове, от където ви се обаждат и говорите с хора? Днес вие все повече говорите с машини, а тези работни места са на изчезване. Спомняте ли си когато компаниите имаха огромни звена с търговци? Сега хората поръчват все повече он-лайн и тези работни места също изчезват.

А видеотеките и целия им персонал? Сега хората гледат филми по интернет на компютрите си или си ги поръчват на цифровата телевизия и тези работни места изчезнаха. Обичам книгите, но трябва да ходите в любимата си книжарница докато можете, защото скоро и те ще бъдат история, както и работните места, които осигуряват.

Мога да продължавам още и още буквално за всяка работна категория в света. Ефикасните технологии унищожават работни места всеки един ден и няма начин по който да ги спрем. Всъщност, това само ще се ускорява. Ако седите и чакате икономиката да тръгне нагоре и работните места да се върнат, недейте. Те няма да се върнат никога.

Точно както децата на фермерите видяха промените и се ориентираха в други направления, същото ще се случи с хората от Старата икономика. За да оцелеят ще се наложи да отворят очите си за реалността и да се променят,намирайки нещо ново.

Мрежовия маркетинг е ПО-ДОБЪР!

Най-добрият начин, с който се запознах в годините, и не просто да оцелееш, а да преуспееш в Новата икономика, е Мрежовият маркетинг. В него има ценни и важни продукти и услуги от новия свят, които е необходимо някой да ги промотира пред хората, нуждаещи се от тях. Клиентите все още имат нужда някой да ги информира и образова и това винаги ще бъде така.

Компаниите имат избор. Те могат да се потопят във все по-препълнения свят на рекламите, да наемат огромни и скъпи отдели с търговци, които да продават продуктите и услугите им, или просто могат да се възползват от Мрежовия маркетинг да разкаже тяхната история на света. Не е ли именно това Новата икономика – икономика на персоналните достижения. В нея компаниите могат, осигурявайки просто корпоративна подкрепа, да плащат на дистрибуторите изцяло само върху техните лични постижения, защото в Новата икономика рекламата от уста на уста е най-добрата форма на реклама. Компаниите могат да вземат парите, които биха дали за скъпи реклами и промоции и с тях да платят на дистрибуторите си, които да залеят света.

Това, което има значение за вас като предприемачи е, че можете да имате всички ползи от традиционния бизнес без обичайните рискове. Също така няма да имате таван на доходите си, защото компаниите в Мрежовия маркетинг искат да изкарвате възможно повече пари. След като тъй или иначе ще ви се плаща за постижения, защо въобще да живеете с какъвто и да е таван?

Каква е “уловката” в Мрежовия маркетинг?

Всичко това звучи прекрасно и наистина е така, но има и “уловка”, която повечето хора няма да ви споменат. Ето я и нея:

Вие трябва да приемете временната загуба на социално одобрение от невежите хора.

Това означава, че за известно време хората, които все още живеят и се опитват да функционират по старата система, няма да ви разбират и да ви подкрепят. Те ще мислят, че сте луди да се занимавате с Мрежов маркетинг.

Всъщност думата “приемане” не е съвсем точна и вие трябва да направите нещо повече от това просто да приемете този факт.

ТИ трябва да желаеш това временно съпротивление и неразбиране от невежите хора, защото ТИ виждаш бъдещето преди то да е видимо за всички останали. ТИ си изключително умен, защото ТИ си човек, който предприема действия, за да живее по-добър живот!

Разбира се има и друга причина за това хората да не ви разбират. Понякога това не е толкова просто, защото повечето от тях са заседнали в Старата система. Ще пробвам да ви помогна да разберете това, защото ако решите да направите Мрежовият маркетинг своя професия, ще е важно да го знаете.

Повечето хора или са се включвали някога в мрежова компания или познават някой, който го е правил. Вие трябва да знаете, че в главата на всеки, който някога е решил да се включи, е минала следната мисъл: “Хм, мога да се сетя поне за пет-шест човека, които биха се занимавали с това! Сестра ми ще бъде супер! Приятеля ми обича такива неща. Познавам и още един човек, който ще е страхотен. Ок, включвам се!”

С други думи, тези хора не започват професия. Те просто се надяват да им излезе късмета. Да запишат няколко човека, с които да покрият сумата за старта си и след това да чакат парите да потекат към тях. Мисълта да им се плаща за усилията на някой друг е наистина стимулираща, но е твърде погрешно разбрана.

Както разбирате тези хора не започват истински бизнес. Те си поръчват магически лотариен билет, с който се надяват да уцелят шестицата. Всяко едно от шестте числа представлява по един човек, който те мислят, че със сигурност ще се включи, но поради липсата си на умения, повечето от тях ще приключат с нищо- точно както и в лотарията. Това за тях ще се превърне просто в поредната неуспешна възможност и тъй като са действали превъзбудено и невежо, вероятно ще свършат и с няколко изгубени приятелства.

И така, след този неуспешен опит те ще скъсат билета и вместо да поемат отговорност за това, че не са започнали този бизнес истински, те ще обвинят Мрежовия маркетинг и няма да спестят да разкажат на света за това: “Виж, занимавал съм се с това. Правил съм го. Говорих с всеки човек, който познавам и Мрежовият маркетинг просто не работи. Спести си парите.”

Ето с това ще си имате работа, ако изберете Мрежовият маркетинг като професия – мненията на невежите хора, които мислят, че са го правили правилно, но той не работи. Ако това ще е твърде трудно нещо, с което не можете да се справите, тогава Мрежовият маркетинг не е за вас. В случай обаче, че можете да го преживеете, то света ще бъде ваш.

Хората, които приемат това получават наистина ГОЛЕМИ пари. Компаниите ще платят неограничени суми пари на хората, които помагат на слепите да прогледнат, на невежите да се образоват и на тези, които могат да изградят общност от хора с подобен начин на мислене.

Някои хора обичат да казват “Това, което виждаш е реалността”. Аз мразя това твърдение. Всички велики лидери в света са игнорирали това от векове.Какво щеше да стане, ако Нелсън Мандела беше повярвал в това, което вижда? Ами, ако Мартин Лутър Кинг Мл. беше повярвал? Ако Стив Джобс беше повярвал,че реалността е това което виждаш? Великите лидери в света казват: „Реалността си е реалност, но тя може да се променя и аз ще направя всичко възможно, за да помогна на хората да разберат този факт.“

 

 

Истината е, че Мрежовият маркетинг не е перфектен.

Той просто е ПО-ДОБЪР!

Ето това е реалността!

посочвам надолу 2

предложението от мен


Споделете