Блог

МНОГОКРАТНИ, ЕДНОКРАТНИ ИЛИ ЕДНОКРАТНО МНОГОКРАТНИ СДЕЛКИ – РЕШЕТЕ САМИ

МНОГОКРАТНИ, ЕДНОКРАТНИ ИЛИ ЕДНОКРАТНО МНОГОКРАТНИ СДЕЛКИ – РЕШЕТЕ САМИ

Споделете

Визия за Бъдещето – колко важна е тя? Как работи активният бизнес? Какъв вид сделки реализира той? Многократни, еднократни… А дали не е по-добре еднократно да се реализират многократни сделки? Нека разгледаме различните варианти на правене на пари, а също и техните ползи и недостатъци.

МНОГОкратни сделки

Ако работите за някого или имате дребен/среден бизнес всеки ден вие продавате някаква стока или услуга, срещу което получавате доход/заплата/процент/премия… и това ви дава сигурността на деня/месеца/годината. Но не и сигурността до края на живота ви. Ако имате сбствен бизнес изграждате своя мрежа от клиенти. Ако работите за някой друг – изграждате мрежа от клиенти на някой друг. След всяка сделка вие взимате печалбата и търсите нова сделка. Тоест правите многократни сделки. Между сделките просто харчите парите от печалбата. И дали сте собственик на малък/среден бизнес, дали сте сервитьор и продавате вода и кафе, дали продавате имоти, дали сте дилър на коли и продавате ферарита, дали сте мениджър и продавате своите знания и умения за да управлявате екип – принципа е един и същ: отделяш време – продаваш – взимаш печалба – търсиш нов клиент. Ако този цикъл спре поради една или друга причина (конкуренция, уволнение, болест), печалбата също спира. През цялото време заменяте своите време/образование/способности срещу пари на час.

Време – нещото, което никога не можете да спечелите обратно.

Реалност:

– Сигурност в дългосрочен план – Не

– Постоянно увеличение на дохода – Не

– Свободно време за семейство, хоби, пътешествия – Не

– Възможност за пасивен доход – Не

– Възможност за онаследяване – Не

– Възможност за Финансова свобода – Не

ЕДНОкратни сделки

Тип еднократни сделки реализира човека, който ви е дал да подпишете договора с вашия мобилен оператор. Повече видяхте ли този служител? Целта му е еднократно да ви даде достъп до мобилния оператор и така да станете част от мрежата на неговия работодател – т.е. заплаща му се да изгражда мрежа на компанията, а не негова. След като ви регистрира и ви даде карта с номер, вие сами звъните (купувате), а оператора (компанията) ви обслужва (продава). Служителят е на трудов договор и получава заплата/процент/премия защото заменя своите време/образование/способности/енергия срещу пари на час.

Реалност:

– Сигурност в дългосрочен план – Не

– Постоянно увеличение на дохода – Не

– Свободно време за семейство, хоби, пътешествия – Не

– Възможност за пасивен доход – Не

– Възможност за онаследяване – Не

– Възможност за Финансова свобода – Не

Както знаете добре (може би от личен опит) и в двата варианта рано или късно се получава следното: един ден сте фалирали (ако сте собственик) или сте напуснали/уволнили са ви/влезнали сте в „бърн аут“. А мрежата от клиенти, която сте създали, ако сте дистрибутор или сте работили за мобилна компания остава за собственика/компанията. И ако това се е случило когато сте на 45/50/60 години? Едва тогава осъзнавате, че енергията която сте давали, способностите които сте натрупали, дългите часове работа в полза на компанията не само не са оценени от работодателя ви, но вече не се оценяват и от пазара. Разбира се винаги има един минимален процент шанс да се пенсионирате в същата фирма. Но дали си заслужава да разчитате на това?

ЕДНОкратни МНОГОкратни сделки

В МЛМ вие ЕДНОкратно давате достъп (обучение/информация за ползите от продукта) на клиента до компанията (както служителя, работещ за мобилния оператор), а след това тя го обслужва МНОГОкратно (както мобилния оператор) вместо вас… Т.е в МЛМ вие правите МНОГОкратно ЕДНОкратни сделки. Но вашата МЛМ компания ще отчита всяка продажба от компанията към хората след вас във вашата мрежа като ваша и ще ви заплаща процент от оборота всеки месец до края на живота ви. Вие се явявате рекламен агент на дадената компания – ползвате продукти и ги препоръчвате, а не ги продавате. Така създавате мрежа от клиенти на компанията, но в същото време тази мрежа е и ваша. Т.е. изграждате своя собствена мрежа от клиенти в рамките на компанията-майка.

Или МЛМ компаниите/производители заплащат за рекламната дейност на своите лоялни, доволни и амбициозни клиенти, а останалите прозводители/марки заплащат на търговската верига от посредници за да създават мрежи и да достигнат стоките/услугите им до крайния клиент.

Доволните клиенти след вас от своя страна също препоръчват продуктите на свои познати, а те на свои и т.н. Всички хора след вас се явяват рекламни агенти, на които също се изплаща процент от техния индивидуален или групов оборот, защото те имат същите права като вас – те също са рекламни агенти. Могат да ползват само продуктите и да се радват на добро здраве, но ако се обучават и имат желание за това, създават свои рекламни агенции и професионално и целенасочено започват да рекламират компанията.

Така те изграждат 5/7 основни умения и усъвършенствайки ги се превръщат в МЛМ предприемачи с международен бизнес. Познавам МЛМ предприемачи на които месечния оборота от мрежата им е 15-20 млн. евро на месец. Всаъщност замислете се колко стоки, магазини, фризьорски салони, филми, книги и т.н. сте препоръчали през живота си? Представяте ли си колко пари щяхте да получавате днес, ако беше проследен оборота който сте създали и ви се заплащаше процент от него всеки месец…

Как компанията проследява оборота след вас?

Всяка МЛМ компания с първата поръчка на продукти издава индивидуални кодове за достъп до онлайн магазина/офиса с продуктите които произвежда (така прави и магазин „Метро“ като издава индивидуални карти). Така клиентите на тази компания могат сами да си поръчват желаните продукти директно от производителя, който им ги доставя до дома чрез куриер, спестявайки високите надценки на търковската верига. Второто което прави всяка МЛМ компания (а „Метро“ не прави) е, че чрез тези индивидуални кодове проследява кой на кого е рекламирал/дал информацията. Просто в бланката която се попълва с първата поръчка се изписва името и кода на човека, запознал новия клиент с продуктите и възможностите които предоставя дадената компания. Така МЛМ компанията проследява всеки клиент/партньор какъв месечен оборот създава и си дели с него печалбата от този оборот на края на месеца. Гениално нали? Оборота на всеки един клиент след вас се добавя към вашия – както оборота на всички, които лично от вас са научили за комапнията. По същия начин добавя и оборота на всички след тях. Така всеки ден, всеки месец, всяка година, натрупвайки във времето ЕДНОкратни сделки, които компанията превръща в МНОГОкратни създавате все по-голям оборот, от който компанията всеки месец ще ви изплаща процент според своя маркетингов план. Оборот – процент. Например днес с моята мрежа създаваме 50 000 лева месечен оборот на компанията с която си партнирам, за което тя ми изплаща около 7 000 лв/м, което е около 15% от оборота. Логично нали? Ако вие имате хотел и аз ви предложа да ви изпратя хора, които ще ви създадат 50 000 лева оборот няма ли да ми дадете 10-15-20%? Просто щях да се наричам Предприемач с туристическа агенция.

Реалност:

– Сигурност в дългосрочен план – Да

– Постоянно увеличение на дохода – Да

(справка вижте моя за последните 9 години: https://hristiangrigorov.com/index.php/2016-03-17-20-51-31 )

– Свободно време за семейство, хоби, пътешествия – Да

– Възможност за пасивен доход – Да

– Възможност за Финансова свобода – Да

– Възможност за онаследяване – Доходът от Мрежата ви ще се наследи и от вашите деца.

По-важното е, че ще бъдете един чудесен пример за тях как човек може да успява като помага на други хора да успеят.

Никога няма да ви уволнят, мрежата ви ще се развива самостоятелно дори и без ваше участие след един определен момент и вие ще имате достатъчно време, пари и енергия за да живеете Живота на Мечтите си. И всичко това за 3-5-7 години, броени от този момент.

Реших да напиша тази статия за да внеса поредната доза Знание в България относно тази прекрасна Индустрия МЛМ – най-проспериращата индустрия в света от 100 години насам, даваща поле за реализация на всеки без значение от образование, местоживеене и възраст, необходима за всеки българин с амбиции, тръгнал по белия свят да търси поле за изява далеч от семейство и приятели, а в същото време толкова неразбрана и непозната в България.

Но това ще се промени. Пазарът не търпи вакуум и информацията за професията МЛМ Предприемач навлиза в българското пространство. С моите колеги ще направим всичко възможно това да стане факт и все повече хора в България да научат, че това е професия не по различна от професията адвокат, лекар, инженер… И се изучава по същия начин – години наред. Записваш се в университета, плащаш си редовно за семестри, квартира и храна, учиш прилежно, посещаваш лекции, ходиш на практика и след 10 000 часа (5-6 години) се превръщаш в професионалист с определени нови умения, за които пазарът ще ти плати след като започнеш да ги прилагаш. И каквото количество ценност започнеш да внасяш в пазара, той такова количество пари ще ти връща обратно – Закон! Едно обучение за лекар например може да струва (на родителите разбира се) 20-30 000 лева. Основен въпрос на всеки инвеститор е: „Кога ще си върна инвестицията?“ И това може да стане след завършване, практика, работа/собствен кабинет след много години.

Професията МЛМ Предприемач се изучава по същия начин – откриваш преподавател/ментор/наставник и се записваш при него. Започваш да отделяш всеки ден по 1-2 часа от свободното си време и започваш да посещаваш всички лекции онлайн и офлайн. Практикуваш под негово наставничество и започваш да изграждаш нови умения, каквито до преди това нямаш. И всичкото това изисква време така, както изисква време да станеш лекар. Предприемач в МЛМ не е професия за бързо забогатяване – ако това ви е схващането за тази професия изобщо не започвайте. По-добре търкайте билетчета. Професията МЛМ предприемач е професия за сигурно и трайно забогатяване и то само ако си взел Решение да станеш ПРОфесионалист! По простата причина, че и във всяка друга професия само Професионалистите получават големите пари.

Но предимствата на тази професия са, че записваш училище като си закупуваш нужни за теб и семейството ти продукти. Не плащаш семестри, не плащаш на наставника си. Той ти предава своя опит БЕЗПЛАТНО. На него ще му плати компанията адекватно на постиженията, които ти си постигнал благодарение на неговото менторство. Справедливо нали? Още докато учиш започват да ти плащат. И малко по малко, в свободното си време, т.е. докато работиш твоята работа или докато си в твоя бизнес, с по час – два на ден ти малко по малко започваш да натрупваш знания, които прилагайки ги на практика започваш да изграждаш нови умения и навици, в следствие на което доходът ти започва да се увеличава. Просто и логично!

Ако вие сте човек, който търси реализация, иска да помага на много хора и иска да постигне най-важната човешка стойност – Свобода – това е вашата професия!

МЛМ Предприемач не е идеална, но е по-добрата професия!

Самият аз съм МЛМ Предприемач и всичко което описах в тази сатия е пречупено през моя 9 годишен опит по пътя към моята Свобода. Ще помогна и на вас! Последвайте ме.

Кой съм аз и защо да ме последвате:

https://hristiangrigorov.com/index.php/127-2018-08-07-16-18-36

Научете повече като се абонирате за моя бюлетин:

https://lnkd.in/d7DTZFP

посочвам надолу 2предложение с мен 2


Споделете