Блог

КАКВА Е ТАЙНАТА НА УСПЕХА В МЛМ?

КАКВА Е ТАЙНАТА НА УСПЕХА В МЛМ?

Споделете

Според мен тайната на успеха в МЛМ има няколко много важни основополагащи елемента. 

И първият елемент – това е да сформираш ясна персонална визия като предприемач, като професионалист.

Визия за 5, 10, 15, 20 години, визия за това, какво искаш да създадеш, благодарение на твоята професионална дейност. Точна, конкретна персонална визия именно в тази посока, в която си тръгнал. Това е много важно за успеха.

Следващият елемент – това, разбира се, е самия процес на сформирането на тази визия. И тя се оформя особено ефективно, когато поставиш пред себе си важни, значими цели. Цели, които са много по-важни и много по-висши от парите. Например: да създадеш екип, който е номер едно в индустрията МЛМ на територията на България. Екип, който да е ярко изразен и да задава темпото на пазара като цяло. Т.е. екип от професионалисти, от хора, които да станат финансово свободни и щастливи. Ясно е, че в този процес ще се появят и пари, и други материални ценности, но това е цел, която е много по-важна и много по-значима.

Третия много важен елемент – това е да осъзнаеш за себе си каква ценност представлява твоя бизнес – какво печелят хората от твоя проект и от твоята дейност, до колко им помагаш чрез твоя бизнес, в какви силни личности се превръщат.

Аз считам, че основата на успеха в бизнеса са именно тези 3 елемента. 

Също толкова важно е и да поемеш пълна отговорност за всичко, което се случва в твоя живот и в твоя бизнес. Необходимо е и отново да станеш ученик в първи клас и позицията ти в живота да бъде на човек, който постоянно се учи и се усъвършенства. И това да е процес, който да е непрестанен и да не може да бъде спрян. Така през цялото време се намираш на потока от информация, възприемаш я, обработваш я и, естествено, започваш да се развиваш. И по време на именно този процес се превръщаш в лидер. В личност, която сформира още по-силни хора.

И, разбира се, основния елемент си остава идеята да помагаш на хората, да им помагаш да живеят този живот, който те искат. И когато, благодарение на ценностите, които си сформирал това стане възможно, тогава ще имаш социален проект, който се нарича успешен бизнес.

Ако говорим от гледна точка на икономиката има още едно много важно нещо: да отделиш внимание и на такива елементи като пазара и неговия капацитет, да обърнеш внимание на перспективността на нишата, в която се развиваш. Важно е и да оцениш до колко твоите стоки са качествени и колко от хората се нуждаят от твоите стоки и услуги. Именно тези неща аз считам за базови, именно те водят до добър резултат.

Но, най-важното правило което забравят 90% от предприемачите е, че трябва да се занимаваш само с това, което действително ти харесва, че трябва през цялото време да получаваш удоволствие от процеса.

Всички ние най-напред ставаме ЩАСТЛИВИ и едва след това – УСПЕШНИ!

IMG 7406

Хареса ли ви статията? Оставете своите коментари и напишете кой от фундаментите, влияещи върху успеха ви хареса най-много

Мен силно ме вдъхновява това, че все повече хора поемат 100% отговорност за живота си, стават предприемачи и така помагат със своя пример на другите.

Screen Shot 2016 08 30 at 12.23.48 PM

Пожелавам ви успех!

С благодарност, Христиан Григоров 

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: 


Споделете