Блог

КАК В МЛМ ДА ПРИВЛЕЧЕМ И СПЛОТИМ РАЗНОРОДЕН ЕКИП?

КАК В МЛМ ДА ПРИВЛЕЧЕМ И СПЛОТИМ РАЗНОРОДЕН ЕКИП?

Споделете

Умението да приемаме хората такива, каквито са е това, на което всички ние ще се учим през по-голямата част от нашия живот. И то естествено при условие, че се стремим да го направим по-добър.

Този навик е цяло предизвикателство, тъй като ние никога няма да се окажем в ситуация, когато хората ще мислят/говорят/правят така, както ни се струва правилно и по-точно правилно според нас.И сега ще изчистя боклука от нашата МЛМ индустрия. Някой ще си каже «но защо го прави». А как иначе можем да направим нашата индустрия по-чиста?Всички ние сме абсолютно различни! Защо…? Ами просто така е решила майката природа 🙂 Всички ние сме израстнали в различни семейства, получили сме различно възпитание, различно образование. Израстнали сме в различна социална среда, дори сме се родили различно, в различно време и в различни епохи.Всички нас ни обединява това, че сме дошли в индустрията МЛМ. Всички ние имаме голямо ЕГО и всеки от нас иска да го направи дори още по-голямо. НО всички ние сме различни. Различно реагираме дори и на пълнолуние 🙂 И всички тези различия създават между нас конфликти.

Кажете случвало ли ви се е, намирайки се в някакъв колектив, да минете без конфликти? Лично на мен нито веднъж! Но въпреки тези конфликти нищо не може да ни попречи да изградим голям сплотен колектив. По единично не можем да преуспеем, още повече в МЛМ бизнеса, но ако сме част от екип, ние можем да постигнем много. Така, че хайде да поговорим за това, как да създадете здрава атмосфера дори във вашия екип.Има няколко неща, които отравят атмосферата във вашата групата:  

  1. Това е ЗАВИСТТА. Тя винаги присъства. Винаги има хора, които завиждат, но не става дума за тях, а за вас. Става въпрос за това кога във вас се появява завистта, кога вие започвате да завиждате на другите. С такива емоции и с такива чувства не разчитайте на успех. Завистта унищожава всичко, което ви харесва да правите. Вие очаквате резултата, а накрая НИЩО,  нула, дупка на геврек. Ето това е завистта!
  2. Това е ОСЪЖДАНЕТО. За съжаление завистта винаги поражда осъждане и тези две неща винаги вървят ръка за ръка.  Например мен много често ме осъждат. Предполагам, че и вас също. Но не става дума за другите хора, а за нас, за мен. Включваме ли се ние в тази гнусна низка игра на осъждане на другите. За щастие у другите хора ние виждаме само това, което има в нас. Ако нещо ви ВБЕСЯВА или дразни в другите, това означава, че го има и във вас. Някои хора много обичат да си чешат езиците, като обсъждат кирливите ризи на другите. Аз имам групи, в които не си затварят устата. „СТОП, а сега какво друго да правя…?“ ОСЪЖДАНЕ! Ето така сами се потапяме в тази ГАДОСТ!
  3. Това е ГОРДОСТТА. Ние обикновено се издигаме върху пиедестал. Нашето високо его постоянно си играе в играта «ПО-ГОЛЯМ И ПО-ДОБЪР ОТ ДРУГИТЕ». Преди всичко това го забелязвам у себе си. Разбира се в нашият бизнес без това е трудно.

Тези три змии отравят атмосферата в колектива, хващат я за гърлото. Така, че … какво да направим. Направете следното: започнете със себе си. Престанете да реагирате и да се присламчвате към паралелни групи. Научете се да приемате хората такива, каквито са.  Само с хора, които имат сложен характер, ще можете да изградите голям бизнес. С ЛИЛИПУТИ можем да построим само лилипутски бизнес!На кратко ние сме различни, приемете го! Подкрепяйте хората и те ще ви бъдат благодарни. Отнесете се към тях като към свои деца или роднини. Намерете най-доброто у тези хора. Подкрепяйте ги, признавайте ги независимо от това дали ви харесват или не.И още нещо – давайте, без да очквате нищо в замяна. Всичко така или иначе ще ви се върне ако не с по-големи проценти, то с добра карма. Така е устроена Вселената.

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: 


Споделете