Блог

КАК ДА СТАНЕТЕ ЛИДЕР В МЛМ – ТРИ ОСНОВНИ ЗАКОНА!

КАК ДА СТАНЕТЕ ЛИДЕР В МЛМ – ТРИ ОСНОВНИ ЗАКОНА!

Споделете

За да станете Лидер в МЛМ и да печелите големите пари, е необходимо да спазвате тези 3 основни закона:
1. В бизнеса печелят само професионалистите.
2. За обучението си в която и да е професия ще трябва да платите. Понякога с пари. Друг път с време. Но и с пари мамка му!
3. Трябва да се обучавате ДО тогава, докато ви стане лесно да работите. ДО тогава, докато се появят пари за обучение, както и достатъчно свободно време. 
Когато се включих в мрежовия маркетинг, започнах да поглъщам всяко обучение, до което можех да се докопам. Прочетох всички книги на тема МЛМ бизнес, които можеха тогава да се намерят. Ходех на всички семинари, които провеждаше моята компания.
Семинар в Пловдив? Супер! Купувам билет за семинара. Отивам. Аз живея в Пловдив, значи дори не трябва да пътувам.
Баба с доход от 20 000 евро на месец провежда семинар във Варна? Супер! Намирам пари за билет, за хотел и за пътуване. Тръгвам за Варна с влака.
Компанията провежда обучение в Атина? Там ще имам възможност да поговоря с Президента? Супер! Търся пари за път и за хотел. Летя за Атина.
Още в самото начало аз приех за себе си условията на играта: „Да бъда на ВСИЧКИ събития“
Често наблюдавам в партньорите едно абсолютно твърдо отношение към обучението.
Идва човек в екипа.
На въпроса „Какво искаш да постигнеш?“, се бие в гърдите и отговаря „Пари искам да печеля. Много“ Ок. Наближаващото обучение ще бъде еди къде си. Аз ще бъда там. Ти ще дойдеш ли с мен?“
И започва цирк Буш.
„Ама аз нямам пари“, „Ама мен няма да ме пуснат от работа“, „Ама цял ден ще трябва да пътувам до този град“, „Ама точно тогава имам гости/рожден ден/кръщане/сватба“. А сега внимание! Това е нормално. Нормално е човек да няма пари, време, опит в пътуването до други далечни градове и някакви анганжименти. Нормално е.
Но не е нормално от това да си направи извода: „Е, значи ще пропусна това обучение“ Неправилен отговор. На обучение трябва да бъдеш НЕЗАВИСИМО от всички тези препядствия. Когато стартирах в мрежовия маркетинг, започнах да ходя на всички събития. И ходех до тогава (разбирай 2 години!), докато  започнах да заработвам добри пари. А след това продължих по инерцията на създадения навик.
Ходех на лоши тренинги, на средни тренинги, на отвратителни тренинги. Няма как да знаеш предварително какво ще бъде обучението. Но моите резултати в бизнеса са следствие на всички тези събития.
Нямаш време? – Помоли да те сменят. Освободи се. Размести програмата си.
Нямаш пари? – Изработи. Вземи от някъде. Продай телевизора в краен случай.
Разбира се, че всичко това няма да е лесно.
Но само от тези събития израстват топ-лидерите в нашия бизнес.
И ако в главата ти се е загнездила идеята, че първо трябва да се появят парите и свободното време, а след това да започнеш да се обучаваш…то тогава по-добре още сега да се сбогуваме. Ти няма да се задържиш много в нашия бизнес.
Да станеш професионалист в която и да е професия не е лесно.
В едно интервю Уорън Бъфет го попитали: „С какво да започне начинаещия, който няма вашите милиарди?“
Бъфет отговорил: „- Ако започва с малка сума, тогава му препоръчвам да постъпи така, както постъпих аз преди четиридесет години, а именно – изучих всяка компания в Америка, която има публично котирани ценни книжа. Тази банка от знания с времето ще му послужи много добре.
– Но това са 27 000 публични компании?!
– Започнете с буквата „А“ – последвал отговора на Бъфет“
Ако моите спонсори не ми бяха показали ВАЖНОСТТА на Събитията, аз със 100% увереност заявявам: Никога нямаше да стана Лидер!
И ще завърша статията с една препоръка от мен:
Винаги, когато имате възможност да посетите обучение или семинар на вашя лидер или събитие на вашата компания, направете всичко възможно да сте там. Само така можете да израстнете, да станете Лидер и да печелите големите пари!
посочвам надолу 2
Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи. От тук: 
предложение с мен 3

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: Споделете