Блог

КАК ДА СЪЗДАВАМЕ ЦЕННОСТИ В МРЕЖОВИЯ БИЗНЕС И ДА СМЕ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ?

КАК ДА СЪЗДАВАМЕ ЦЕННОСТИ В МРЕЖОВИЯ БИЗНЕС И ДА СМЕ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ?

Споделете

Днес стратегията, необходима, за да се успее в който и да е бизнес, е известна на много хора. Тези, които осъзнават и прилагат тази стратегия и в мрежовия бизнес, винаги ще бъдат без конкуренция и винаги доходите им ще се увеличават.

Каква е тази стратегия? Каква е нейната същност?

Тя е пределно ясна: Развивайте своя бизнес от гледна точка на ценностите за хората! И не случайно един от най-важните приниципи на Предприемаческия подход е принципа за създаване на ценности.

В този пост искам да споделя с вас в какво се изразява същността на създаването на ценности, защо да ги създаваме и как да създаваме ценности за клиента, кандидата и мрежовата индустрия като цяло.

Screen Shot 2016 09 02 at 1.54.18 PM

Как да създадем ценност?

Прилагайте следния принцип: Всеки път, когато общувате с някого (клиент, какндидат за бизнеса и дори конкурент), в главата на човека след вашето общуване трябва да се появи и да остане повече практически опит и полезна информация от преди срещата му с вас.!

Т.е., вие ставате източник за ръста и ползите на този човека!

Когато изграждате своя мрежов бизнес от позицията на създаване на ценности, вие ставате човек-магнит. Човек, на когото другите се доверяват,  когото хората следват.

Това е съвършено нова матрица в мрежовия маркетинг!

И тази матрица работи много добре в дългосрочен план. 

Точно този принцип обаче 99.9% от вашите конкуренти не го използват и вие можете много ярко да се отличите от «тълпите мрежовици» в МЛМ-индустрията.

Ето няколко прости варианта как да създадете ценност за вашите клиенти:


— Проведете мастър-клас или уебинар за продуктите (или услугите) на вашата компания
— Създайте своя страница или група в социалните мрежи

Започнете да обучавате вашите клиенти. Обучавайте вашите Клиенти да Купуват!

Запомнете — повече информирани и компетентни клиенти – това означава по-голяма лоялна и постоянна клиентска маса!

Помагайте на вашите клиенти да решат проблемите си с помощта на вашите продукти (услуги)

На какво например можете да обучавате клиентите си? 
Например, научете ги да инвестират в себе си, като отделят (планират) ежемесечно бюджет за своето здраве. Научете ги да се грижат за здравето си докато все още го имат, покажете им ползите от това, както и резултатите, които получават хората.

Давайте им полезни знания за това как могат да бъдат здрави, как всеки ден да инвестират малка сума в своето здраве и така да живеят по дълго. Как да се чувстват по-добре, как да бъдат по-млади и т.н.
Именно благодарение на вас всеки клиент да може да узнае колко полезно му е всичко това. Давайте информация, която е ценна за вашите клиенти и им помага да подобрят живота си. Ето това е ценност.

Станете експерти в очите на клиента.
Не се страхувайте! Ако вие самите не сте много компетентни, можете да поканите експерти и да организирате уебинар на професионално ниво. Или вие самите можете да се обучите при експерти и сами да предадете ценностите на своите клиенти. 

Същото е и за вашите кандидати в бизнеса! 

Целта на всяка среща с кандидат е да дадете на човека повече от това, което е очаквал!
Целта ви е да създадете ценност, целта ви е да дадете конкретна полза за човека!

Помогнете на кандидата по време на срещата да стане по-уверен по отношение на личната си ефективност, предприемаческото си мислене, финансовата си грамотност, създаването на собствен бизнес.

Обучавайте своите кандидати! Разсширявайте перспективното им Виждане!

Вземете като правило например следното:
— Препоръчвайте им 3 книги, които са повлияли на вашия личностен и професионален ръст
— Препоръчвайте на срещата линкове на обучаващи видео-тренинги
— Давайте им препоръка КАК да вършат два пъти повече работа от останалите

Покажете на човека Какъв може да стане, благодарение на вас и вашето обкръжение. 
Покажете какви перспективите има чрез вашето предложение, покажете му нещо повече от едни пари на месец…

Как да създадете ценност за индустрията мрежов маркетинг?

Можете да създадете свой блог и да започнете да предавате своя опит от това, което реално правите. От това, което дава резултати и което може да помогне на много хора в мрежовата индустрия да достигат до големи успехи, като покажете на хората как да бъдат по-ефективни.
Например в моя блог www.hristiangrigorov.com споделям знанията си за прилагането на Предприемаческия подход в мрежовия маркетинг.
В него давам ценност във вид на съвършено нова култура, нова философия, ново отношение към мрежовия маркетинг. 

Светът се променя и аз, като експерт, заявявам съвсем отговорно за един нов тренд, за едно ново предприемаческо мислене в мрежовия бизнес, приложено към принципите на успеха в мрежовия маркетинг. 
Всичко това е проверено от собствения ми опит и работи ефективно.
Никакво подвеждане, никакви похвати, базирани на някакви резултати в миналото. Не!                                                                                           Само реален опит, който се създава в реален мрежов бизнес днес и сега!

Много хора, благодарение на Предприемаческия подход в мрежовия бизнес, достигат резултати и това е ценност за тях и за цялата индустрия!

Колкото повече истории на успеха има в индустрията, толкова повече ценности създаваме за другите хора.
Нашата задача с вас е да станем успешни хора, да достигнем своите цели, да създадем своите вдъхновяващи истории. Това ще бъде най-голямата ценност за цялата индустрия.

Най-добрите предприемачи в света са тези, които създават най-много ценности за другите. 
Колкото повече реални ценности за другите сътворявате, толкова по-добре за вашия бизнес и, следователно, за вашето благосъстояние. 
Всъщност поста, който четете в момента – това е моята ценност за вас.

Беше ли ви полезен този материал?
Натиснете «харесва ми» и обезателно споделете тази информация с вашите приятели. Създайте допълнителна ценност и за тях самите

Внимание! Имам за вас мега-ценност

Ние подготвяме за вас професионално озвучено интервю-уебинар с Ричард Брансън, където той говори за това, че е фанатичен фен на мрежовия маркетинг. Работата над видеото е почти привършена!

Ако се абонирате, ще получите това интервю с професионално озвучаване на български език на своя имейл в най-скоро време.

Успех Приятели!

С благодарност: Христиан Григоров

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: Споделете