Блог

КАК ДА ПЛАНИРАМЕ ЛЕСНО И КАК ДА ПОСТИГАМЕ ЕФЕКТИВНО ЦЕЛИТЕ СИ? ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ПОДХОД!

КАК ДА ПЛАНИРАМЕ ЛЕСНО И КАК ДА ПОСТИГАМЕ ЕФЕКТИВНО ЦЕЛИТЕ СИ? ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ПОДХОД!

Споделете

Методи за планиране има десетки, а може би дори и стотици…

В този кратък пост искам да споделя с вас, на обикновен и елементарен човешки език моя опит за начин на планиране, който води към ефективно постигане на поставените цели. По-скоро това е есенция от опита на хора успешни в спорта, в бизнеса и живота, която дава осъзнаване как ефективно да постигате своите цели.

Screen Shot 2016 09 14 at 10.26.13 PM

Да започнем с главното – с поставянето на цели. Как да си поставяме цели?

Поставете си цели, които са по-високи от вашите възможности. Подходи от типа: «целите трябва да са постижими и измерими»“ не работят.

Съгласен съм, че целта трябва да бъде конкретна и написана, но по-важното е – Целта да бъде източник на енергия, мотивация и вдъхновение.

Тествайте вашата цел! Вдъхновява ли ви? Мотивира ли ви? Ако отговорът е «ДА!», то продължете да четете по-натам. Ако отговорът ви е «не» – заемете се с поставянето на нова цел още сега.

Как да планираме достигането на нашите цели?

 1. Определете максимално честно пред себе си (без никакви илюзии и самозалъгвания) вашата реална оценка на бизнеса ви в момента, както и с какви точно ресурси разполагате:

– Колко време сте готови да започнете да отделяте за действия? Фиксирайте конкретен период от време, през който ще се занимавате единствено със стъпките ви към целта

– С колко пари разполагате, колко трябва да инвестирате и до колко сте готови да го направите

– Какви контакти имате, запишете си с кого възнамерявате да постигнете своите цели

– Напишете си каква цена сте готови да платите, за да излезте от зоната си на комфорт

2. Намерете хора, които вече са постигнали това, за което вие мечтаете. Запознайте се лично с тях и ги попитайте какво трябва да направите, по какъв начин и чрез какви лостови механизми можете по-бързо да постигнете целите си (почерпете от техния опит). Идеалният вариант е да имате наставник, който вече има резултати и е готов да бъде до вас и да ви подкрепя.

3. Разделете целта си на части, на задачки и се придвижвайте с малки стъпки напред.

Например: годишната цел я разделете на месеци и седмици. Седмичното планиране е ВОДЕЩО!!!  А най-добрия план е дневния. Не правете нищо без да имате конкретна поставена задача за деня (седмицата), която да ви води към целта. Почувствайте силата на малките стъпки! Малката стъпка – това е задачата за деня, за седмицата! Всеки ден се придвижвайте с малки стъпки (задачи) към целта си.

И на финала искам да ви кажа още няколко изключително важни момента:

Нито ден без саморазвитие! Всеки ден правете нещо за своето развитие. Обкръжете се с позитивни хора, които имат вдъхновяващи цели – това ще съкрати в пъти времето ви до постигането на вашите цели. Намерете вашата «банда от съмишленици»

Важно е да се заразите с вируса «НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!» И да работите, да действате до постигане на резултата, до достигане на върха.

P.S. Ще се радвам да ви видя като мои приятели във Facebook, влезте и харесайте моята страница

https://web.facebook.com/hristiangrigorov21/

Ако поста беше полезен за вас – харесайте го, споделете го и с вашите приятели, пишете коментари на тема постигане на целите:)

Пожелавам ви успех Приятели:)

С благодарност, Христиан Григоров

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: Споделете