Блог

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАБОГАТЕЕТЕ БЪРЗО И ВЕДНАГА?

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАБОГАТЕЕТЕ БЪРЗО И ВЕДНАГА?

Споделете

Как мислите, защо 95% от хората, дошли в мрежовия бизнес, не успяват?

Това е така, защото тези хора искат да забогатеят бързо и веднага. «Фастфутно мислене» — мечтата на нашето общество. Всичко да е готово, и ако може да го вземем веднага. Когато отидем в ресторант и искаме да ни сервират храната веднага, обикновено питаме сервитьора: днес какво е обедното меню, какво имате готово? Но ако искаме специалитет, сме готови да чакаме и час. И при нас, за да се сготвят блюдата, все пак отнема 15-30 минути време. Познахте ли себе си…? :)

Аз също питам по този начин.  И аз бих искал всичко да става веднага, бързо и за вчера. Проблема не е в това дали искаме всичко БЪРЗО, а в това дали осъзнаваме или не нашето «фастфутно мислене».

И това «фастфутно мислене» е една от причините за провала не само в мрежовия маркетинг, а и във всеки друг бизнес. За да преуспеете в МЛМ, е необходимо да се откажете от мисълта да забогатеете БЪРЗО. Който иска да забогатее бързо, обикновено губи много бързо. 

До целта винаги достигат само целенасочените, постоянните, търпеливите и упоритите, като в баснята на Езоп за състезанието между заека и костенурката

Как мислите, кой накрая печели маратона? Разстоянието се оказало много дълго и заека изхабил всичките си сили още в началото, защото искал БЪРЗО да стигне до финала. В крайна сметка бързо се уморил и заспал. А костенурката бавно, търпеливо но сигурно преминала покрай спящия заек, достигнала финала и спечелила всички призове и награди.

Ако искате да стигнете до финала, движете се бавно, но сигурно, както костенурката :).

Препоръчвам ви да прочетете и тези статии: 

предложение с мен 2


Споделете