Блог

„ГЛАДИАТОР“ – ФИЛОСОФИЯТА НА ЕДИН ПОБЕДИТЕЛ В 5 МИНУТИ

„ГЛАДИАТОР“ – ФИЛОСОФИЯТА НА ЕДИН ПОБЕДИТЕЛ В 5 МИНУТИ

Споделете

Успех, Признание, Популярност, Слава… Много от нас се стремят точно към тях. Но доброто име не се изгражда за един ден. Трябва да се работи здраво дори и когато има препятствия и падения. Трябва да се преодоляват пречките, трябва да сме мотивирани, трябва да сме Упорити и Настойчиви. Животът е поредица от битки.

Работа, приятели, семейство… всички ние имаме някакъв жизнен статус:

– „Братя! Нашите постъпки днес ще отекнат във вечността!“

Имаме и очаквания за бъдещето:

-„Представете си къде ще бъдете вие и това ще се сбъдне!“

Но превратностите на съдбата обикновено ни изненадват:

– „Величието е нещо спорно“

– „Точно така!“

Човек не винаги прави това, което харесва. Но който харесва това което прави и се гордее, че се стреми да го подобри – той напредва с всеки изминал ден!

Натиснете върху картинката и гледайте с възхищение:

 

 

Има моменти на затишие, има и Решителни моменти, когато само добрите намерения не са достатъчни. Тогава Животът изисква от нас Смелост, Дързост, Творчество и НЕУГАСИМ БОРБЕН ДУХ!Истината е, че проблемите и неуспехите са по-чести отколкото ни се иска.

Времената се менят – изникват нови предизвикателства и нови Цели. Воините поглеждат към Бъдещето без страх или високомерие, а със Смелостта на готовия за битка.

Да живееш е и да си подготвен за трудни ситуации. Това, което има значение е как ние подхождаме към трудностите.

Понякога се питаме:

– „Как да се справим с промените, пред коитo сме изправени?“ Същото е като да започнеш да играеш по нов сценарий, където трябва да научаваш наново неща, които вече правиш добре:

– „Сила и Чест“

И:

– „Как да се борим без да изоставяме основните ценности?“

И още:

– „Как да знаем какво точно трябва да се направи и кога точно?“

Поразителното е, че всичко опира до Справянето с враждебни ситуации, в които много хора преоткриват най-доброто в себе си:

– Етика,

– Приятелство,

– Спосoбност да изграждаме нови Стратегии на база нашия Опит,

– Умението да изграждаме успешни съюзи,

– Лидерския дух,

– Осъзнаване на Силата, която се крие в Екипната работа

Всичко това излиза на преден план, когато се изисква от ситуацията, когато знаеш, че има Важна крайна Цел.

Естествено не е лесно да изоставиш стари навици, привички. Не е лесно да се приспособиш към нова среда или да започнеш да използваш средства, които не са ти познати. Но всички Воини знаят, че песимизма и несигурността само задържат човек в такива моменти. Дори ако опасността идва от много страни – с Бързина, Смелост и Решителност можем да постигнем нашите Цели.

Комбинацията от Енергия и Интелигентност, както и Баланса между Чувства и Разум са важни за Успеха. Но най-удовлетворяващо е да видиш завършена задачата си с чувство за изпълнен Дълг и да получиш Подкрепата и Уважението на колегите си, Възхищението на хората, които обичаш. Да чуваш Името си, споменавано с Гордост – Гордостта, че си преодолял пречките по Пътя към Успеха. Гордостта от способността да побеждаваш Въпреки всичко. Гордостта, че си Победил без да изоставиш Основните Ценности в Живота!

 

посочвам надолу 2

Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи.

От тук:

абонамент mesenger

предложение с мен 2


Споделете