Блог

ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ТЯ В БЪЛГАРИЯ

ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ТЯ В БЪЛГАРИЯ

Споделете

13903175 10206459045267540 5833711324369870286 n

Финансова свобода за пет години!

Добър ден,

Казвам се Христиан Григоров. Аз съм предприемач, който търси своята финансова свобода. Изучавайки този материал, вие ще научите много за мен, затова в този момент няма да губя вашето скъпоценно време. Аз го ценя. Ценя и времето, прекарано в изучаване на идеите на моите учители и наставници Дон и Нанси Фейла, Робърт Киосаки, Наполеон Хил, Клер Грейвс и Дон Бек, както и многото други автори, без които появяването на този материал би било невъзможно. Благодаря на всички тях, защото наслаждавайки се на собствения си успех, помагат на хората по целия свят да подобряват живота си.

Този материал се състои от две части. В първата част ще поговорим за вас, ще анализираме това къде се намирате в този момент, а във втората ще разгледаме план, с помощта на който милиони хора по целия свят постигат финансова свобода за няколко години. Да започваме.


Словосъчетанието „финансова свобода” звучи помпозно, ярко, красиво. Но знаете ли, изхождайки от примерите в собствения си живот, а не от това, което сте чували, какво всъщност означава това за вас. Без дългове, собствен дом, луксозен автомобил, солидна сметка в банката, свободно време, позволяващо безпрепятствено да пътувате, възможност да помагате на роднини и близки. Аз също нямах всичко това. Но успях да променя себе си, вследствие на това и живота си, и започнах да постигам свобода и независимост. Както при всяко начало трудностите не са малко, но вървейки и учейки се, резултатите се появиха. Като повечето хора и аз от сутрин до вечер работех безперспективна работа в продължение на няколко години, чувствайки разочарование, изпитвайки стрес, не виждайки светлина в края на тунела. Но един ден ми бе предоставена система, обучение и възможност да работя за себе си, благодарение на които след няколко години упорита работа аз и моето семейство, започнахме да се наслаждаваме на свободата си. Постигайки това благополучие, ние с моите бизнес партньори решихме да предоставим възможност и на други хора да подобрят качеството на своя живот. С радост я предоставяме и на вас.

Днес много хора започнаха да разбират, че в техния живот нещо не е както трябва. Бясните темпове, растящите изисквания, постоянния стрес, високата конкуренция доведоха до това, че ние загубихме усещането за радост и престанахме да изпитваме удоволствие от живота. Не е важно на колко години сте, какво образование имате, пол или националност. Ние знаем, че наистина можем да ви покажем път към по- добър живот. Нашият метод за постигане на финансова свобода е доста прост и несъмнено ще донесе полза на тези, които действително искат да променят живота си. С помощта на този материал ще ви помогнем да разберете това, което се случва във вашия живот както и по какъв начин можете да го промените, постигайки финансова свобода в продължение на следващите 4-5 години. Важно е да се разбере, че финансовият успех, независимо от това как си го представяте, се базира на знания, на добре обмислен план и система от действия, които помагат в постигането на финансовата свобода, за която ще научите повече. Запознайте се с целия материал до края и ни дайте възможност да споделим с вас опита си и да ви разкажем за вече изпитаната система, с помощта на която и вие ще можете да подобрите живота си.

Първа част. Къде се намирате сега?

Обикновено разговорът за финансова свобода започва с целта, с това до къде искаме да стигнем с вас. Но ние ще нарушим тази традиция и ще започнем с това къде вие се намирате в дадения момент. А още по-добре е да си представим своя живот като линия, която можем да начертаем на обикновен канцеларски лист. От ранно детство до дълбока старост ние се движим по тази линия напред. Разбира се по пътя ние винаги нещо учим, нещо усвояваме, стремим се да променим живота си към по-добро. От родителите си, от приятелите, от учителите ние получаваме някаква представа за това какъв трябва да бъде пътя към щастието, за това как да го преминем. От една страна, това е нашият път. От друга, под въздействието на обкръжаващата среда, ние вървим по общоприетия коловоз с голямата група хора. Простете за сравнението, но като племе или стадо. Най- интересното е, че в крайна сметка повечето хора така и не получават това, за което са мечтали. 90 % от хората в нашия свят са материално-зависими и несвободни. По същия начин не постигат финансова свобода и тези, които заедно с всички са се оказали в подобен плен.

Харесвате ли живота си? 

Харесва ми. Не много. Би могъл да бъде и по-добър. Сигурни ли сте, че сте на правилния път? Изразходвали сте много сили, време и пари, но така и не сте получили това, което сте искали, за което сте мечтали. Може би нещо сте пропуснали. Реално повечето хора, както и вие, вървите по грешен път. Ръководят ви грешни идеи, използвате грешни стратегии, купили сте грешна карта. Нека да спрем навреме по нашия път, да направим пауза и да погледнем на живота си отстрани. Да обърнем внимание на някои факти и изброявайки ги, ще ви задавам провокационни въпроси. Просто внимателно слушайте и отбелязвайте това, което чувствате.

1. Наред с вашите основни потребности, такива като покрив над главата, дрехи, храна, ви е присъщо и желанието да бъдете щастливи. Разбира се, в това понятие всеки от нас влага собствен смисъл. Сега не става дума за това. Става дума за това, че само някои от нас достигат това състояние.

Вие постигнали ли сте го, щастливи ли сте?

2. Вие се стремите да обичате и да бъдете обичани. Любовта може да бъде различна – внимание, признание, благодарност, уважение. Стремите се към физически и емоционален отклик от страна на другите хора?

Получихте ли това внимание, това признание, благодарни ли са ви другите? Уважават ли ви? Колко хора? Много ли?

3. Според мен, ние идваме на този свят, за да заменим времето и енергията си за благата, които може да ни даде нашият живот. Резултатите, които получавате днес и ще получавате до края на вашия житейски път, показват колко разумно се разпореждате с това, което ви е дадено.

Харесва ли ви как живеете, какво получавате, присъства ли благосъстоянието във вашия живот?

4. Безплатни неща като например храна, дрехи и покрив няма. В живота, в известен смисъл това е изпитание. Изпитанието е в това да се създаде нещо повече и по-добро от това, което вече имате в началото. Някои искат всичко веднага, при това безплатно, но рядко можеш да разчиташ за това в  живота. Между другото, важно е да се разбере, че това, което получавате е съизмеримо с това, което давате.

Финансово осигурени ли сте, имате ли предостатъчно, успяхте ли?

5. Много хора и досега живеят с илюзии – очакват правителството, държавата, родителите, децата, началниците да направят нещо, което ще им помогне да преуспеят в живота, да избегнат проблемите, да имат осигурена старост. Разбира се, това е самозаблуда. Това е желанието да се избегне отговорността за това, което се случва с нас и което ще продължава да се случва.

Разчитате ли на някого, чакате ли добра пенсия от държавата? Надявате се, че всичко ще се случи от само себе си ли?

6. В нашия свят няма стабилно място, просто такова място няма. През цялото време ние се движим напред, света се променя, променя се и понятието „стабилна работа“. Днес твърденията, че можеш да работиш 45 г. за държавата или за някой друг и след това спокойно да излезеш в пенсия, са мит. Във всеки един момент можете да се окажете на улицата, особено ако сте над 40.

Работите ли за някого? Разчитате ли на някого? Мислите ли, че работодателят зависи от вас?

7. Единствената възможност за вас да бъдете осигурени и щастливи в дългосрочен план е да вземете живота си в свои ръце. И най-великият шанс да постигнеш материална осигуреност е да работиш за себе си. Всичко останало е самозаблуда. Само че как можете да станете икономически самодостатъчни в тези нестабилни времена?

Вие сте готови да действате, но не знаете как. Дори да искате да работите за себе си, се страхувате, че няма да се получи.

8. Вие нямате време за експерименти. Животът е твърде кратък за да го пилеете за създаването на нов велосипед. Майкрософт, Ейпъл, Адидас, Фейсбук – всичко това са успешни експерименти, но малко хора забелязват милиардите експерименти, недостигнали до положителен резултат. Един на милиард – ето такава е равносметката. Не си губете времето напразно. Нужна ви е проверена система за получаване на доход, с помощта на която вече са преуспели милиони хора. Нужен ви е експерт, наставник, който ще ви помогне да преуспеете.

От къде да се вземе такава система? Кой ще стане ваш наставник? Как да получите подкрепа?

9. Ако не започнете да действате сега, то най-вероятно няма да започнете никога. Всички приказки от рода на: „ще започна от новия месец, след университета, веднага след кризата, след раждането на детето“ и т.н., така и ще си останат само думи. Когато станете на 60 години, когато на практика вече няма какво да промените,  така и няма да сте постигнали нещо съществено и ще прекарате остатъка от живота си в съжаление за това, че така и не сте реализирали предоставените ви възможности. Замислете се, по статистика само 5-10 % от населението на повечето страни могат да водят достоен живот, а не да преживяват. И накрая

10. Преди време ми предоставиха възможност да променя живота си. В началото изпаднах в паника, изплаших се, че при мен няма да се получи. Но страхът пред бъдещето беше много по-голям от страха от промени в настоящето. Рискувах и разбира се в началото нищо не ми се получаваше. И защо трябваше да се получава. Бях възпитан като завършен роб, да се прегърбвам за системата, смятайки че изобилието, богатството и благополучието е съдбата на тези, които имат способности. Но мина време и всичко се промени, дойдоха резултатите. Оставете способностите, имате ли такива или нямате. Всичко това са пълни глупости. Тези способности идват след огромното желание и постоянните действия. И аз съм готов да ви предоставя системата, с помощта на която успявам. Защо правя това? Повече признание, повече уважение, повече реална полза за хората и в крайна сметка – повече щастие.

 Вие ще разберете това, вие ще разберете това след като помогнете на първия човек – на себе си.

А сега се замислете, как отговорихте на моите въпроси, кои отговори ви харесаха и кои не. И дори само един отговор да не ви удовлетворява, започнете да променяте живота си. Ние имаме начин, система на обучение и скоро обезателно ще поговорим за това.

Реалността срещу заблудата.

Нашият свят е пълен със заблуди. Това прилича на групова хипноза. На масова заблуда, на взаимна отговорност. Кралят е гол! Но никой не се престрашава да каже това на глас. Знаете ли защо? Защото и ние самите сме така голи, както и гореспоменатия крал. Затова и мълчим, защото извикаме ли: „краля е гол“, получаваме в отговор:“погледни себе си“. Хората, не харесвайки реалността, предпочитат да замъгляват живота си с обилно количество лъжи. Но идва момент, в който започваме да разбираме. Идва времето да погледнем истината в очите. Идва моментът на истината – сега или никога. Това е най- добрият период в живота, периодът на пробуждане, след който може да започне социалното, културно, финансово и разбира се духовно израстване. Вашата задача е да имате желание да погледнете истината в очите. Моята? Моята е да ви разкажа за тези заблуди, които са проникнали в живота ни.


Първа заблуда:

„Ако работите много, то рано или късно ще постигнете материално благополучие“

Всъщност реалността е такава, че упоритата работа не гарантира финансова свобода в 90 случая от 100. Най-често това поражда разочарование и недоверие в собствените сили, защото в повечето случаи хората са на грешен път.

Втора заблуда:

„Ако през целия си живот имате добра работа, вие задължително ще постигнете материално благополучие“

Реалността е такава, че в живота ни през нашите ръце преминават стотици хиляди и даже милиони левове. Имали сме много време, изразходвали сме много сили, но само на единици от нас се е удало да създадат механизъм, чрез който този поток от пари да им е осигурил независимост. Налага ли се на тези хора сега да продават времето си? Да разчитат на държавата, родителите или децата си?


Трета заблуда:

„Ако започнете собствен бизнес и се трудите упорито, то вие все някога ще забогатеете“

Реалността е такава, че в течение на първите 5 години 80 % от новите предприятия и частни предприемачи претърпяват неуспех. През следващите 5 г. си заминават още 80 % от тези, които са останали на пазара. Разбира се, повечето хора само работейки за себе си могат за такъв кратък срок от 5 години да постигнат финансово благополучие. Това е истината. При това е важно да се разбере – ако действате без план, без система, без необходимата подкрепа, вие ще бъдете разочаровани за много кратко време.


Четвърта заблуда:

„За да се създадат пари, са нужни пари“

Реалността е такава, че в съвременния свят могат да се намерят начини да се изгради бизнес само с вложение от няколко стотин лева на месец. Аз обезателно ще ви покажа такъв начин, такава система, с която и аз си прокарвам пътя към финансовия просперитет. Между другото по-важен елемент в постигането на успеха е желанието. Аз лично познавам стотици мъже и жени, които са имали желание и са започнали бизнеса си от нула. Работили са и паралелно са се занимавали с този бизнес само по 10-12 ч. на седмица. И в крайна сметка са постигнали успех.


Пета заблуда:

„Трябва да се работи с ума, а не с помощта на огромни волеви усилия“

Реалността е такава, че да се работи с главата действително е по-ефективно, но в началото, (в повечето случаи) е необходимо да се действа. Най-важно е да се състави правилен план за действие, да има система и наставници, които са готови да ви подкрепят по този път.


Шеста заблуда: „

Без много знания е невъзможно да се постигне успех“

Реалността е такава, че вашите знания са ви довели до там, където сте. Имате много знания, но не разчитайте, че през следващите 5 г. те ще ви отведат на друго място. За повечето хора това е въртене в кръг. Ако искате да подобрите нещо в своя живот, то вие се нуждаете от хора, които вече са успели да направят това със своя. Нуждаете се и от нови знания. Важно е не това, което знаете до сега.  По важно е да познавате хора, които ще ви научат и ще ви  помогнат да постигнете целта си.

Седма заблуда:

„С помощта на пари можете за кратко време да създадете капитал, който ще ви издържа до края на вашия живота“

Реалността е такава, че и аз самият доста време вярвах в това. Провървя ми и точно с помощта на инвестиция можах за кратко време да натрупам солиден капитал. Но практиката показва, че повечето хора не са в състояние да инвестират всеки месец по 3-4 хиляди лева. И ситуацията на пазара не винаги благоприятства растежа на парите. За повечето хора са необходими 2-3 десетилетия , за да постигнат финансова свобода. При това не си струва да разчитате на това, че през тези години ще бъдете доволни от себе си и от живота си. Подобен подход не дава възможност да се постигне признанието, уважението, любовта на много хора.


Осма заблуда: 

„Ако сте спестили малко пари в банката, няма защо да се страхувате от уволнение“

Реалността е такава, че това не е нищо повече от съвет. Първо – повечето хора нямат излишни пари, които да са готови да внесат в банката. Второ – дори и да ги имате, голяма е вероятността да ги похарчите при първа възможност. И трето, спомняйки си кризата, която преживях паралелно с много от вас, спестените пари рядко стигат, за да излезеш с достойнство от създалата се ситуация.


Девета заблуда:

„Висшето образование гарантира добър доход“

Реалността е такава, че висшето образование не ви гарантира нищо. Много малко от завършилите висше образование успяват да работят това, за което са учили или изобщо да си намерят някаква работа по специалността. Нека да си кажем истината един на друг – днес висшето образование е като мода, като един утъпкан път и в почвечето случаи е вследствие на несбъднатите мечти на родителите ни. И този път е много вероятно да ви доведе там, където води и всички висшисти, които имат дипломи, а не са по-щастливи и по-осигурени от останалите, които нямат.


Десета заблуда:

„Ако нямате никакви особени таланти, образование или пари, вие нямате никакви шансове да постигнете финансово благополучие“

Реалността е такава, че и на мен самия ми се наложи да стартирам от такава позиция, да стартирам и след време да постигна желаните резултати. През последните няколко години аз активно помагах и помагам на хората около мен да направят с живота си същото. Ние създадохме система за обучение и система за действие, която помага на хората да постигнат финансова свобода, без значение какви са техните стартови позиции. Често със своите заблуди и оправдания ние прикриваме нежеланието си да действаме. Това е толкова комфортно и така обичайно. Ако ви е дотегнало това положение и така, както и ние, сте готови не само да се разделите със заблудите, но и да действате, то съвсем скоро ние ще ви предоставим такава възможност.

Доволни ли сте от живота си? Това, което се е случило с вас в миналото не е разкрило вашия истински потенциал. Иначе вие отдавна бихте постигнали свобода и бихте захвърлили този материал встрани. Има една добра новина – вашата ситуация може да се промени. Това е само ваш избор, защото аз знам, че това е във вашите възможности, както и че е по силите на всеки човек. Някои се нуждаят от 4-5 години упорити действия, други от 5-7, но при всички случаи всичко започва с вашия избор. И по-точно с желанието, с желанието нещо да се промени. А знаете ли защо искате промяна? Защото тези възгледи, към които сте се придържали преди, не са ви довели до успех и вие усещате това. Вие искате промяна, но готови ли сте да действате за това? Ако вашият отговор е ДА, то позволете ми да ви задам още няколко въпроса, с помощта на които ние с вас ще разберем струва ли си да променяте нещо в живота си:

– Какво означава за вас успехът?

– Какви мисли ви минават сега през главата, какви картинки – пари, власт, признание, къщи? Може би луксозни коли, яхти, пътешествия?

– Искате да живеете като богат и известен човек?

– Какъв живот искате да живеете точно сега?

– Повече ви интересува начинът на живот или самият живот?

– Имате ли ясен приоритет и ако не, защо?

Това бяха въпроси, ориентирани към чувствата ви. Ако ви е интересно, ако искате да продължите, значи ние с вас сме на един и същи път.

А сега ще ви задам въпроси относно логиката. Просто си отговаряйте с да или не:

– Вие богат ли сте се родил?

– Правилно ли сте избрал кариерата си?

– На вас самия налага ли ви се да си прокарвате път към по-добра позиция в работата?

– Наистина ли харесвате това, с което се занимавате?

– Издигате ли се по служебната стълба?

– Контролирате ли времето си?

– Можете ли да почивате толкова, колкото ви се иска?

– Получавате ли толкова пари за работата си, колкото заслужавате?

– Гордеете ли се с работата си?

– Подобрява ли вашата работа живота на други хора?

 Ако без колебание отговорихте на всички въпроси с ДА, значи сте избрали правилен път в живота. Ако с НЕ, то никога не е късно да го промените.

Отговорете си на още няколко въпроса:

– С какъв вид работа се занимавате?

– Защо сте избрали точно тази работа?

– Направили сте това под влияние на вашите родители или ви е повлияло училището?

– Появило ви се е желание за пари или може би за романтика?

– Може би е било случайно?

– Ходите на работа, за да изкарвате прехраната си или разчитате на нещо повече от това?

– Избрали сте тази работа, ръководени от здравия разум?

– Подтиска ли ви сегашната работа?

– Имате ли неприятности с колегите или с ръководството?

Представете си ситуацията: утре сутринта отивате на работа, влизате в кабинета на началника и хвърляте в лицето му голяма торта. След това му заявявате, че неочаквано сте получили много пари, че вие повече няма да работите тук и просто искате да ви запомни по този начин.

Би ли ви харесала подобна сцена?

Ако е така, по-добре помислете какво се крие зад това. Надявам се, че нямате намерение да преживеете целия си живот така, без да предприемете нещо. Ние имаме това, което ще ви позволи примерно за 5 години, да спечелите достатъчно пари през живота си, да имате много свободно време, да запазите здравето си и разбира се, да съхраните силите и енергията си. И всичко това можете да започнете да изграждате без да се налага да напускате своята дейност.

А какво искате вие?

А сега настъпи момента да си поговорим за това какво всъщност искате вие.

За разлика от децата, ние се отучихме да мечтаем. Затова, за по-голям ефект, аз ще се върна отново към нашите въпроси. Започваме разговор за вашите цели:

– Какво означава за вас процъфтяване и благосъстояние? – Пари, признание, добро здраве, издигане в кариерата, щастливо любящо семейство. А може би искате да имате материални ценности, такива като коли, яхти, къщи?

– Харесва ли ви сегашния ви живот? – Не винаги щастието се измерва с пари, не е ли така? Такива понятия като дружба и семейно щастие не зависят от парите.

– Кое за вас е най-важно в отношенията със семейството и с приятелите ви? – Искате да прекарвате повече време с близките си или може би искате да имате възможността да им помагате? Може би искате да направите нещо значимо и важно за обществото? Може би искате да бъдете известни и признати за помощта си към други хора или просто да имате възможност да помагате?

– Как стои въпроса с това да обичате и да бъдете обичани? – Как ви се струва? Хората привлечени ли са от вас и радват ли се да ви видят? А има ли такива, които се стараят да ви забият нож в гърба?

– Как мислите, можете ли да станете човек, в чието мнение се вслушват?

– Знаете ли, че можете да се обкръжите с обаятелни и преуспяващи хора?

Да продължим:

– Кои са тези хора, с които общувате?

– Те щастливи ли са?

– Постигнали ли са някакви успехи в живота? Или всички ваши приятели са се оказали „зад борда“, както и вие?

– Чувствате ли себе си „зад борда“?

Когато аз за пръв път си зададох тези въпроси, отговорът за мен бе еднозначен. – „Да, аз съм зад борда!“

Естествено имах за това куп оправдания и причини: родил съм се в обикновено семейство, нямах знания, нямах пари, нямах време, страхувах се, че при мен няма да се получи и т. н.. Вие някога казвали ли сте си подобни неща:

„Сега нямам свободно време“, „нямам излишни пари“, „през цялото време чувствам умора“, „нуждая се от почивка“, „живота ме разочарова и ми се струва, че нищо вече не може да се направи“, „ако можеше някак си да да ми дойдат пари, всичко би било различно“… и т.н.

И в крайна сметка нищо не правите, нищо не променяте. Звучи ли ви познато? Ако е така, то и вие, както и аз преди, не контролирате себе си. За да промените ситуацията, трябва да вземете себе си и живота си в собствените си ръце. Как? Съвсем скоро ще поговорим за това.

А сега ще поговорим за това какво ви очаква в близко бъдеще. Веднага след като решим и започнем някакви промени, нашето подсъзнание се грижи за нашата безопасност като започва да ни изтощава чрез страха. Страхът, който ни спира от по-нататъшни действия.

От какво се страхувате? Така сме устроени – стига веднъж да се изгорим с чая и започваме да духаме водата всеки път. Стига веднъж да претърпим неуспех, ние се отчайваме и преставаме да действаме. Истина е. Но е истина също така, че и при вас, както и при детето, което се учи да ходи, не всичко трябва се получи от първия път. Нима мислите, че откъсвайки се от стадото ви очаква моментален успех? Тогава този материал ще се нарича финансова свобода за 5 дни, за 5 часа…. Не, ще ви отнеме години.

Но и не помисляйте да се връщате към стария си живот, той няма да ви даде това, към което сте се устремили. Предстои ви да действате много, да грешите много и даже да губите много. Предстои ви на много да се научите, много пъти да падате, но най-накрая да спите добре.

И все пак какво предизвиква страх у вас? Какво ви подтиква към решителни действия и промени? Това прилича на детския страх от тъмнината. В действителност няма нищо страшно в тъмнината, но ние се страхуваме от своите фантазии. Вие се страхувате да се изказвате пред хората, може би не се чувствате добре, когато разговаряте с непознати? Вие се страхувате да напуснете работата си. Между другото това не е нужно да се прави веднага, но все пак вие си представяте песимистично по-нататъшното развитие на събитията, ако започнете нещо допълнително.

Как да се отървем от страха? Как да превърнем този страх в положителни емоции? Именно в това се състои една от моите задачи. Да ви помогна да превключите от „ аз не мога” към „аз съм способен”.

А сега истината за вас:


Дойде моментът да ви кажа истината. Това, което е напълно възможно да сте забравили, но с което сте дошли на този изпит, наречен живот. В този живот вие сте уникален, вашата личност е неповторима. Ще повторя: вие сте уникален и неповторим, възможно е и да не осъзнавате всичко това – твърде дълго са ви подтискали вашите страхове и ограничения. Повярвайте ми. Вие сте бил уверен в себе си, когато сте бил дете, просто сте тръгнали в грешна посока. Вие сте имал богато въображение, бил сте любознателен. Вашият потенциал е бил огромен, но в своя съзнателен живот сте бил поставен в рамките на стереотипа.

Накратко, вие сте бил насочен и е работено затова как да се превърнете в най-простичък обикновен човечец, а не в ярка и силна личност. Някога замисляли ли сте се върху това какво стои между вас и това, което искате? Това са вашите възгледи. Това са вашите мисли, вашата насоченост, вашия фокус.

Интересували ли сте се защо някои хора са пълни с енергия, а други изглеждат мудни. Забелязвали ли сте как се държат преуспелите хора, за разлика от останалите? Те са оптимисти. Те са много инициативни, те се стремят към успеха, в тях има жажда за живот и затова постигат прекрасни резултати.В какво се състои разликата? Отговорът е…в мисленето, в силния стремеж към поставената цел, в действията, регулирани от точен план, а не в пасивното отношение към живота. Ние имаме такъв план и скоро ще ви го представим.

Необходимо е да започнем да действаме и усилията съвсем естествено ще бъдат възнаградени с получените резултати. Необходимо е да действате ден след ден, седмица, месец или години и да не спирате дори ако не всичко се получава от първия път. Много неща предстои да се преодолеят, на много  неща да се научим, но всичко е по силите ви. Ние сме се убедили в това стотици пъти.

И така всичко започва от нашия мироглед.

За съжаление той е сформиран от стадото. Ще приведа пример: ако поставим сладка ябълка в буркан с краставички и саламура, то тя със сигурност ще стане солена. Приемаме качествата на средата, в която се намираме. Нашето обкръжение сформира нашето съзнание и влияе на нашите резултати. Аз говоря за вашето ново мислене, за вашата нова философия, за вашата житейска позиция. Това е необходимо условие. Хората рядко осъзнават, че разликата между тези, които нямат нищо и тези, които се отделят от всеобщата маса и имат много, се състои единствено в различните им убеждения. За да се промениш, трябва да промениш мисленето си. По принцип, уникален човек ви прави способността да мислите. Не по-малко и способността самостоятелно да градите съдбата си според убежденията си. Ето това е важно. Мисля, че с правилни убеждения ще можете да направите живота си такъв, какъвто искате. Вие имате сили да реализирате всичките си идеи, да постигнете целите си. Или ставате господар на живота си, или следвате тълпата. Избирайте!

Вашият мозък няма способността едновременно да се придържа към два различни мирогледа. Затова ако вие смятате, че не можете да постигнете нищо, то няма да постигнете нищо. И разбира се, ако мислите така, при вас няма да се получи. Особеността на работата на вашето съзнание се състои в това, че то обикновено се намира в едно от двете състояния. Първото – това е състоянието на безпомощност и страх, второто – на увереност, любознателност, стремеж към по-добро. Отгатнете по какъв начин мислят преуспяващите хора. Всичко е толкова просто. Те разбират че това, което вече имат, е в следствие на това, което в момента правят. Че с едни и същи действия няма как да се получи различен резултат. Затова променят околния си свят, намират си ново обкръжение, търсят наставници, които да ги учат как да постигнат успех.

А какъв начин на мислене ще изберете вие? Под чие влияние са се формирали вашите възгледи? Под влияние на семейството, съседите, училището, което сте посещавали, под влияние на средствата за масова информация? Затова, ако в постигането на вашите цели сте претърпели неуспех, логично е да заключим, че коренът на проблемите е във вашите принципи, сформирани от това ваше обкръжение.

Още няколко въпроса:

– Показаха ли ви тези хора път към успеха?

– Дадоха ли ви система, която е довела до успех други хора?

– Имахте ли с тях точен план за действие?

– Те предоставиха ли ви необходимото обучение?

Не знам как е при вас, но на мен не. Научиха ме да чета, да смятам, да пиша, да работя с компютър, но не забелязвате ли нещо странно? Никой… забележете никой не ме научи как да постигна финансова свобода и независимост. Сигурен съм, че не са научили и вас. Обществото е заинтересовано от създаването на хиляди и хиляди работни места. Мен ме подготвяха за същото, да работя за други хора.

Ако искате да получавате строго ограничен доход, да сте доволни от живота си, ако искате да принесете в жертва личната си свобода, таланта си, целия си потенциал в единствения си живот – това е ваше право. Но това не е за мен. Ако искате да бъдете като всички останали, правете това, което правят и останалите. Вървете с тълпата, вървете заедно с всички.

Но ако искате да сте изключение и да постигнете необикновени успехи, трябва да имате друго мислене, не такова като на повечето хора.

Всичко, което ми беше нужно за постигане на успех, бяха изпитаните в практиката планове за действие, система за обучение и подкрепа на хора, които вече са постигнали успех. Помнете, че успехът няма да дойде отнякъде, без причина. Всички се надяват на най-доброто, но само надежда не е достатъчна.

И така:

– Искате ли вашият живот да бъде по-добър и да зависи само от вас?

– От какви хора сте заобиколени?

– Можете ли да разчитате на тяхната подкрепа?

– Ще ви научат ли на нужните убеждения и действия?

– Ще ви предоставят ли точен план и система за действие?

– Ще ви помогнат ли да станете по-щастлив, по-свободен и да се реализирате на 100%?

Ако не е така, не позволявайте на други хора да ви влияят негативно. Не позволявайте да ви поставят етикети, да определят колко струвате. Общувайте само с тези, които вярват в способностите ви и се стараят да повишат вашата самооценка.

Направете своя избор.

Повечето хора, примерно около 80%, живеят доста посредствено, преди всичко заради мисленето си. Тези хора, както и аз навремето, а напълно възможно и вие, следват един общоприет стандарт. Те са свикнали да обвиняват всички наоколо за така създалата се ситуация, без да предявяват някакви претенции към себе си.

Обикновено към 40 годишна възраст ние вече сме твърде доволни от нашето образование, от уменията, които сме придобили, от способностите си, а същевременнно повечето от нас сме неудовлетворени от своето финансово положение и мястото, което заемаме в живота. Така ли е? Удивителен факт!

Приемете още един факт: ако следвате тълпата, едва ли си струва да очаквате по-добър живот от този на тълпата.

И още един: отговорността за това не е на тълпата, а само ваша. Вие можете да изберете своето бъдеще, своето настояще сте избрали преди 5-10 години. Вие можете да бъдете щастлив, любящ, богат, признат, свободен, заслужаващ уважение след 5-10 години ако започнете да действате сега в тази посока. Не позволявайте на миналото си да ви управлява, то не ви е отвело до нужните резултати.

Престанете да следвате тълпата, това не е ефективен избор за вас.

Още ли се колебаете? Помните ли библейската история за Ной? Бог му казал да построи ковчег, да събере в него двойки от всички животни и да се приготви за великия потоп. А сега си представете, че ако Ной беше такъв глупак като повечето хора около него, като болшинството от тези, които живеят днес, той би могъл да каже например следното: „не знам, трябва да помисля“ или може би, „нямам време сега“, „о, това е толкова много време, ще ми отнеме цели пет години“, „сега изобщо нямам пари“, „много съм зает“, „не съм сигурен дали ще мога да се справя“…

Как мислите, какво би се случило, ако Ной беше направил същото, което правят милиони хора днес, които дори не осъзнават, че просто търсят оправдание за своето бездействие.

Вие имате избор, във всеки миг от живота си вие имате избор. Къде ще ви отведе вашият избор днес?

Познавам хиляди хора, които са взели решение да подобрят своя живот, но не са успели. Знаете ли защо? Защото са изоставили започнатото. Само заради това! Други причини просто няма. Престанали са да се променят, да се учат, да действат и са се върнали към робския начин на живот.

И в същото време има хиляди хора, които са взели решение и са преуспели, не бягайки от новия път, не предавайки избора си, приемайки новата философия и усвоявайки новите знания.

Всичко е във вашите ръце. Изборът за вашия утрешен ден зависи само от вас днес. Когато ученикът е готов, учителят сам ще дойде.

Втора част


С помощта на какво и как ще можете да постигнете финансова свобода след пет години

Нямам намерение да измислям, описвайки стотици варианти, с чиято помощ вие теоретически бихте могли да преуспеете в следващите пет години. Аз ще споделя универсален начин, който е помогнал на милиони хора по света да постигнат финансова свобода, в това число и на мен, превръщайки объркания, вече на 40 години, бивш работодател, след кризата получаващ дохода на средния българин от не повече от 500 лева на месец, в независим предприемач, заработващ няколко хиляди на месец, който води свободен начин на живот и пътува със семейството си по целия свят.

И така има само два начина за получаване на доходи:

Първият начин – вие работите за някого и получавате ограничен доход

Всъщност вие заменяте времето си за пари. Задайте си въпроса колко струва един час от вашето работно време. Да се пресметне това е много лесно. Разделете месечния си доход на броя на часовете, прекарани на работа. Например, както вие, така и повечето хора работят по 8 часа на ден, 22 работни дни в месеца, т.е. изразходват за своята работа около 180 часа. Ако вашият доход е около 600 лева на месец, то един час от вашия професионален живот струва 3,50 лева. Само 3,50 лева! Разбира се, вие можете да получите допълнително образование, да имате професионален опит, можете да се изкачите по кариерната стълбица и да увеличите надницата си от 3,50 лева до 5, 6 а в най- добрия случай до 10, 15 лева за един час работа. Но и този доход при всички случаи ще бъде ограничен. При това веднага след като престанете да работите, парите ще престанат да идват при вас. В това се състои основния проблем на замяната на времето за пари.

Този начин никога няма да ви позволи да бъдете финансово свободен, защото вие винаги ще трябва да заменяте своето време и сили за парите на други хора. Аз бях роб на тази система и ето какво ще ви кажа. Никога повече не бих искал да бъда такъв.

Втори начин – вие работите за себе си и имате възможност да получавате неограничен доход.

Първо вие знаете, че всички онези, които работят за себе си могат и нищо да не получат, но могат и да получат десетки хиляди лева на месец. Вторият важен момент е, че работейки за себе си, имаме възможност сами да избираме да работим по 10-12 или по 40-50 часа на седмица. Но така отново заменяме време за пари с една далечна перспектива това някога да се промени. 

Трети начин – система, с помощта на която вашия бизнес може така да се изгради, че след 3-4 години, а за някои след 5-7 години, той да носи доход от 10, 20, 50 и дори повече хиляди лева, изразходвайки за дейността си в началото по 10-15 ч. на седмица.

Да работиш за себе си означава да рискуваш.

Работейки по тази система може да спечелиш, може и да не спечелиш. Но няма какво да загубиш. А в същото време имаш и възможността да създадеш бизнес, носещ ви след няколко години огромен доход.

Първият вариант никога няма да ви направи финансово свободни. Това е договор за пожизнено робство в нова изтънчена форма.

Вторият вариант може да ви направи финансово свободни, но пък няма да ви осигури веднага нужните ви в момента пари за оцеляване. При това, както казах, не си струва да разчитате на това, че през тези години ще бъдете доволни от себе си и от живота си. Подобен подход не дава възможност да се постигне признанието, уважението и любовта на много хора.

По какъв начин да постъпим, кое да изберем?

Отговорът е ясен – Вие можете да продължите да се занимавате с основната си работа през следващите няколко години, а успоредно с това да започнете собствен бизнес, изразходвайки по 10-12 ч на седмица минимум, за да може след една-две години напълно да преминете към предприемачеството. Едно свободно пътешествие, с помощта на което през следващите години ще изградите бизнес, носещ доход от няколко десетки хиляди лева.

Какво ви е нужно, за да започнете свой бизнес?

Първо, както вече казах, се нуждаете от време, минимум по 10-12 ч. на седмица в продълженние на следващите няколко години. И по нататък по 40-45 ч. на седмица в следващите 2-3 години – тези две-три години, през които стартирате вашето предприемачество. Много ли е, дълго ли продължава? Повечето хора прекарват по 40-50 ч на седмица 20, 30, 40 години, не постигайки това, към което са се стремили. И аз нямам намерение да ви говоря неверни и невероятни неща. За да заработвате по няколко хиляди лева на месец, ще ви се наложи да се потрудите. Пазете се от тези, които ви предлагат подобна заработка от бизнес с малки вложения след година или след месец. Това са шарлатани, които волно или неволно мечтаят да ви използват за своите интереси.

Второ – ще ви бъдат необходими пари, примерно 150-200 лева на месец. Разберете ме правилно, вие започвате бизнес, той изисква капиталовложение. Обикновено бизнесът изисква инвестиции от десетки, стотици хиляди лева минимум през първите месеци. Но ние ще ви предоставим система, с чиято помощ ще можете да получите големи доходи, инвестирайки много по-малко пари.

От къде да вземем пари за бизнеса?

Системата, която ще ви предоставим, позволява да инвестирате само част от задължителния ви разход на семейството. Т.е. тези 150-200 лева, необходими за вашия бизнес, са парите, които така или иначе сте задължени да давате,защото са част от задължителния ви разхода. Нужно ли е да се инвестира всеки месец? Аз казвам да. Но системата, която използвам, ми позволи лично на мен още на 4 месец да получавам неголям доход от този бизнес, с чиято помощ започнах да покривам всичките си разходи. А разходите, както казах, са само няколко стотин лева на месец. Прекрасно е и това, че сега, когато започнах да получавам няколко хиляди лева, аз както и преди, продължавам да инвестирам в бизнеса си отново не повече от 150-200 лева на месец.

Трето – ще ви потрябват сили и търпение. Ще ви се наложи много да работите и много да се учите. Бизнесът, на който сме готови да ви обучим и системата, която можем да ви предоставим, не са някакъв вълшебен бутон, след натискането на който от тавана веднага ще започнат да се изсипват пари. Запретнете ръкави и бъдете готови, че не всичко може да ви се получи от първия път по най-добрия начин. Много е важно да вземете решение да не изоставяте бизнеса си, дори и ако след първите 6-12 месеца вашите резултати не ви удовлетворяват. Напомням, че аз през цялото време говоря за срокове от няколко години. Връщайки се към предишния начин на живот, вие няма да можете да бъдете финансово свободен човек. Затова пък ще можете да станете такъв само, ако тръгнете по новия път. По този нов път ще се наложи да се научите да ходите, правейки стотици опити на първия етап. Това е нужно и на всяко малко дете когато прохожда – да пада, да става, да прави крачка след крачка и така един ден прохожда, след това танцува, тича.

Какъв е този нов път? Каква е тази система?

Единствената бизнес система, появила се преди повече от 60 години и позволяваща на широк кръг хора по целия свят, изразходвайки за развитието на своя бизнес само няколкостотин лева на месец, а да получават доход от 10, 20, 30, 50 хиляди евро и дори и повече, е системата на мрежовия маркетинг. Други примери на системи за бизнес, които да позволяват да се заработват такива пари при такива минимални вложения от пари и сили и да са приложими за стотици милиони хора по света просто няма.

,Повечето хора засега не осъзнават, че мрежовия маркетинг е единствената проста алтернатива на това да ходиш на работа при работодателя. Не е нужно веднага да напускате постоянната си работа, не са ви нужни десетки или стотици хиляди лева стартов капитал, не се нуждаете от специално бизнес образование. Вие можете да получите всичко – семейно щастие, време за общуване с децата, пари, увереност в бъдещето, така, както получих това и аз и много хора по целия свят. Само си представете че имате луксозен собствен дом, няколко автомобила, яхта, огромна сметка в банката. Във всеки момент можете да си купите това, което искате или да отидете на двуседмично пътешествие, а след като се върнете, да получите още по-голямо възнаграждение от бизнеса си. Какво ще кажете по този повод? Не можете да разберете какво се случва, не можете да повярвате? Искам да ви кажа, че така живеят стотици хиляди хора по света и към тях всяка година се присъединяват други хора.

Само мрежовия маркетинг ще ви позволи да живеете като милионери. Защо? Защото доходът от този бизнес постоянно расте и този ръст няма предел. От шестдесет години мрежовия маркетинг всяка година има ръст от 15-20%. Оборота му вече е над 180 млрд годишно. Този бизнес не се нуждае нито от здания, нито от работници. Това е твърде рядък случай. Освен това хората, работещи в мрежовия маркетинг, не чувстват никакъв натиск върху себе си от страна на работодатели, кредитни и данъчни организации. На такъв живот могат да завидят дори много богатите хора. Доналд Тръмп и Уорън Бъфет обявиха Мрежовия бизнес като бизнеса на 21-ви век. МЛМ се изучава в много от престижните университети по света като Оксфорт, Кембридж, Йейл. Мрежовият маркетинг не е бизнес за всеки, а само за тези, които искат свобода. За тези, които искат да преживеят живота си колкото се може по- добре. Той позволява да се отървете от много житейски проблеми и способства за развитието на личностния потенциал. Този бизнес позволява на хората да оцелеят в общество, където има висока конкуренция, в непредсказуем и дори жесток свят.

Е, преценете сами в кой друг бизнес обикновена домакиня, пенсионер или мениджър могат до голяма степен, не влагайки нищо освен желание, ентусиазъм, сили и неголяма сума пари, за 5-6 години да осигурят семейството си? В никой друг. Мрежовият маркетинг е надежда за милиони хора по целия свят. Този бизнес позволява на обикновени хора да постигат необикновени резултати.

Как работи този бизнес? Нашият свят е един огромен пазар. На английски пазар е маркет. Движението на продуктите на пазара се нарича маркетинг. Пазарът може условно да се раздели на производители и потребители. Също така на поток от продукти и пари, който тече от производителите към потребителите и обратно. Обикновено за да стигне продуктът от производителя към потребителя се изгражда мрежа от едра, дребна търговия и други посреднически звена. Добавете към тази мрежа складове, стотици наети сътрудници, продавачи, складови и административни помещения, автопарк и много, много други. Това са разходи за реклама, пиар, транспорт, разрешителни, наеми, заплати, данъци, гориво, ток, вода и т.н. Върху цената на продукта винаги е калкулирана и съответната печалба. Всички тези разходи увеличават стойността на стоката няколко пъти.

А сега си представете, че при завода-производител отиват хора и му казват – дайте ни тези продукти, ние сами ще ги занесем до крайния потребител, изграждайки своя мрежа. Сами ще разпределяме парите, които обикновено се изразходват или остават в традиционните посреднически звена за продажба на продукти. Т.е. стоките от производителя отиват направо към потребителя с помощта само на едно звено. Ние го наричаме партньор на завода. И което е много важно, всички икономисани пари делят по между себе си партньорите, организирали този процес. Освен това партньорите делят между себе си и парите, които традиционните продавачи изразходват за реклама на продукцията си, т. е . и тези пари остават у нас, партньорите защото ние сами правим реклама на пазара.

И така мрежовия маркетинг е алтернатива на традиционните мрежи, а партньорите имат функциите да отнесат продуктите до потребителите, да правят реклама, получавайки пари за това, което в огромна степен преди това получаваха участниците в традиционната посредническа търговска мрежа.

В това е и същността на бизнеса. Вие можете така, както и аз, както и десетки милиони хора по целия свят, стъпка по стъпка, тухла по тухла да изградите система от потребители във вашата мрежа.

С какво се занимаваме в мрежовия маркетинг? Ще ви дам за пример себе си. Моята дейност практически не се е променяла през тези години.

Първо – аз придобивам продуктите за себе си и за семейството си от компанията, с която си сътруднича.

Второ – аз разказвам на своите стари и нови приятели за възможностите от използването на такива продукти.

Как правя това? Просто показвам видео, давам ръководство, включвам в система за обучение, запознавам познатите ми  с информация за продуктите и резултатите от тях на хората, които са започнали да ги използват.

Правя всичко това не само защото искам да спечеля, а защото с цялото си сърце съм заобичал продуктите на компанията.

Не убеждавам никого в нищо. Аз просто давам полезна информация.

И знаете ли, винаги има хора, които искат да бъдат в добра форма и на 40 да изглеждат като на тридесет, а на 60 – като на 40 години. Винаги има хора, които искат да бъдат успешни и здрави, да разполагат с много свободно време и да обикалят света или да бъдат със семействата си. Помагам на хората да направят това. Ако ме помолят да им доставя продукти, аз го правя и с това заработвам неголям бонус от компанията за препоръките, които съм направил.

Но моята цел не е да продавам продукти, а да разкажа за тези възможности на всички, които познавам, както и на тези, с които се запознавам, и те сами да си купуват продуктите от компанията, а не от мен. Целта ми е да създам мрежа от клиенти такава, каквато има всеки квартален магазин или мол.

Ще можете ли и вие да покзавате това видео на своите познати? Всеки би могъл на 100%.

Трето – аз разказвам за възможностите на моя бизнес на всички, които познавам. Как правя това? Много просто. Показвам на хората видео презентация на моята компания, а след това отговарям на техните въпроси. Отговарям на въпросите на своите кандидати, приятели, партньори при условие, че на тях им е интересно. Аз самият практически не разказвам нищо. Питам познатите ми дали искат да научат повече и след това ги каня на професионална презентация от хора с резултат в моя бизнес.

Можете ли да направите това? Всички ще могат. И вие ще можете 100%.

Четвърто – аз обучавам тези, които стартират в този бизнес да ползват от продуктите и да разказват с помощта на инструменти за възможностите на хората. За обучение аз също използвам инструменти, повярвайте ми. Ако желае всеки може да направи това на 100%.

Пето – аз постоянно се обучавам, посещавам тренинги на лидерите и компанията, слушам записи, чета книги. Между другото това помага да се премине трудния период на отказите и колебанието от отказите и така да издигнете бизнеса си на друго ниво. Искам да кажа, че това може да направи всеки на 100%.

Общо взето това е всичко. Тези пет действия, за които току що ви разказах са достатъчни, за да започнете промяната чрез изграждане на собсвен актив, който след години ще ви осигури едно добро финансово бъдеще. Но при цялата си простота и резултат във вид на доходи от няколко хиляди лева на месец, до които стигнах след няколкогодишни действия в мрежовия маркетинг, това е сериозен труд и не очаквайте, че ще забогатеете по-рано от пет години. Това разбира се може да се случи и по-рано, но не си струва да се разчита на това.

Достатъчни ли са тези пет действия за постигане на финансова свобода? Да, тези действия са достатъчни. Разбира се, много хора биха искали да получат вълшебна формула и прилагайки я да получат супер благосъстояние след три седмици. Не, след пет години всекидневно извършване на тези пет действия. Това е. И нищо повече.

Къде са парите?

Малко хора от самото начало на запознанството си с мрежовия маркетинг са способни да видят големите пари в този бизнес. На времето и аз бях от тези хора, докато не разбрах, че хиляди мрежови компании създават за една година оборот от стотици милиони, а някои и милиарди долари. Важно е да се разбере, че средно от 20 до 40 % от този оборот са за изплащането на бонусите на дистрибуторите. Това е колосална индустрия с оборот от стотици милиарди долари. Това са колосални пари,

които се изплащат на дистрибуторите. А в случая с парите, бих искал да споделя примера от моя собствен път. С мен всичко се случи по следния начин. Аз споделих възможностите примерно с около 140 човека от моя списък – с приятели, познати, роднини през първите два месеца след като започнах да действам активно. Над 100 човека от 140-те ми казаха, че не им е интересен този бизнес, че нямат време, че продуктите са скъпи и сигурно щях да изпадна в отчаяние, честно казано бях отчаян, ако не бяха първите десетина познати, които казаха да, нека да опитаме да започнем този бизнес, както и няколкото, които ми казаха да, искам да поръчам тези продукти. Нека ние с теб да направим това. Казано честно аз разчитах на повече, но и това се оказа достатъчно за един добър старт. От десетте партньора, тримата така и не започнаха да действат, само поръчаха един път продукти от компанията с отстъпка. А четиримата се заеха, както и аз сериозно. Всеки от тях имаше от два до осем партньора в бизнеса през първите няколко месеца и нашият екип вече наброяваше 25 човека. След тях дойдоха още 75 човека и още около 120 по-нататък. Шест месеца след като започнах да предлагам възможностите на познатите, групата вече наброяваше 250 човека. Първия месец доходът ми беше 6,50 лева, следващия месец беше вече около 350 лева. След половин година ние успяхме да постигнем месечен оборот, превишаващ 12 000 лева, от което аз получих доход според резултатите повече от 1 500 лева, а още толкова бяха раздадени в банковите сметки на хората от моя екип. Всичко това стана възможно благодарение на това, че ние станахме група от около 300 партньора. Това беше отбора, с който създадохме оборот за компанията, превишаващ 20 000 лева. В цялата ни група бяха раздадени над 6 000 лева, от които около 3 000 лева бяха в моята сметка. Това стана благодарение на системата на мрежовия маркетинг, която позволи ние с няколко ключови партньора да успеем да създадем тази група. Ако сте запознати с такова понятие като прогресия, то разбирате, че с всяко ниво в групата ни се появяваха все повече и повече хора. Това са хора със сходно мислене и цели от Турция, Македония, Сърбия, Росия, Австрия, Белгия др. Мрежовият маркетинг дава възможност за получаване на растящ доход, без значение къде се намираш физически и той да се увеличава пропорционално на развитието на бизнеса като цяло. Колкото повече хора ставаха партньори, толкова повече оборот създавахме, което разбира се водеше до увеличаване

на доходите ни. При това трябва да е ясно, че компанията изплаща на партньорите си предварително определен процент върху оборота на всеки един поотделно. Тези пари се разпределят между партньорите в групата по предварително договорен маркетингов план. Ще ви подкрепят ли? Безусловно. И вие трябва да разбирате това. Вие разбирате, че получавате готова система за действие, инструменти, обучение и най- важното – персонален наставник, който в мрежовия маркетинг е прието да се нарича спонсор. Това е човекът, поканил ви в този бизнес, който е заинтересован от вашия успех и е готов да ви подкрепя и помага. Разбира се, той няма да работи вместо вас, няма да ви предостави пари, за да стартирате, но вероятно той ще желае вашия успех повече от някой от вашите познати и приятели, помагайки не само с думи, но и с действия. Моята цел е да науча човека на всичко, което аз самият знам и при това да го науча така, че той да може да научи още някой друг след това. По тази причина аз работя с новите хора персонално, каня ги на ежеседмични групови тренинги и мероприятия, предоставям различни обучаващи материали. Същото ще прави и вашият спонсор, същото ще правят и партньорите ви, това ще правите и вие.

Колко време трябва да се обучавате? Компанията, вашите спонсори, вашите единомишленици ще се радват на вашите успехи. Те ще бъдат готови да ви тренират и да ви подкрепят, но аз вече ви говорих за това. А сега ще ви кажа за още едно важно нещо. В мрежовия маркетинг вие започвате да получавате първите си доходи още по време на обучението. Моят спонсор
на времето ми каза: представи си, че си в университета. Твоята задача е да се задържиш първата година, не очаквай веднага да започнеш да получаваш пари, не се самозалъгвай, десетки пъти ще мислиш да оставиш всичко и да се върнеш към предишния живот, защото не всичко ще те устройва и не всичко ще се получава от първия път. Затова първата година, при условие, че действаш активно, ти ще заложиш основата за резултатите си, които ще дойдат след няколко години. Следващите няколко години можеш да развиваш уменията си и да развиваш групата си, а с настъпването на четвъртата или петата година на непрекъснати действия, можеш да започнеш подготовка за високия стандарт на живот. Главното се състои в това, че ако обикновените студенти започват да търсят работа след излизане от университета, то ти вече ще можеш да се наслаждаваш на финансова свобода и разкошен начин на живот. Съвместната работа в мрежовия маркетинг способства за развитие

на дружески отношения. Вие се нуждаете от успеха на приятели и колеги. Ако техният бизнес не върви, то и вие няма да можете да разчитате на голям успех. Развитието на бизнеса зависи от това доколко добре вие самия ще се учите и колко добре ще учите другите да преуспяват. Да се обучите и да действате ще са ви нужни няколко седмици, най-много няколко месеца. Но за да научите на това другите хора ще ви е нужна година. И единствената грешка, която не трябва да допускате е да се предавате. Аз никога не съм се предавал. Искате ли да стигнете до върха, не се предавайте. Този принцип винаги е верен.

С какво да започнем? Днес мрежовият маркетинг е призната, официално работеща и бърза развиваща се индустрия за изграждане на бизнес, която позволява на партньорите да поръчат стоки непосредствено от производителя, за което получават комисионни за това, че способстват за увеличение на продажбите на стоките на производителя чрез пряка препоръка. Ако сте готови да вземете решение да подобрите живота си, да получите повече свобода, признание, пари, то знайте, че мрежовият маркетинг е най-доброто решение на тези задачи, което някога е съществувало за хора, които нямат много пари, време, опит и знания.

Какви трябва да бъдат вашите първи стъпки?
Първа стъпка: обърнете се към човека, който ви е предоставил този материал и го помолете да ви предостави презентация на нашия бизнес. Втора стъпка: запознайте се с нашите продукти, резултатите от нашия бизнес и системата за неговото развитие. Вземете окончателно решение и пристъпете към действия. Наистина само с тяхна помощ ще можете да постигнете финансова свобода за толкова кратко време като 5-6 години, а напълно възможно и за 2-3 години.
Това беше Христиан Григоров. Ще се видим на върха на успеха на нашия бизнес. 


Споделете