Блог

ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ТЯ В БЪЛГАРИЯ – ЧАСТ I

ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ТЯ В БЪЛГАРИЯ – ЧАСТ I

Споделете

Здравейте, 

Казвам се Христиан Григоров. Аз съм предприемач, който търси своята финансова свобода. Изучавайки този материал, вие ще научите много за мен, затова в този момент няма да губя вашето скъпоценно време. Аз го ценя. Ценя и времето, прекарано в изучаване на идеите на моите учители и наставници Дон и Нанси Фейла, Робърт Киосаки, Наполеон Хил, Клер Грейвс и Дон Бек, както и многото други автори, без които появяването на този материал би било невъзможно. Благодаря на всички тях, защото наслаждавайки се на собствения си успех, помагат на хората по целия свят да подобряват живота си. 

Този материал се състои от две части. В първата част ще поговорим за вас, ще анализираме това къде се намирате в този момент, а във втората ще разгледаме план, с помощта на който милиони хора по целия свят постигат финансова свобода за няколко години. Да започваме.


Словосъчетанието „финансова свобода” звучи помпозно, ярко, красиво. Но знаете ли, изхождайки от примерите в собствения си живот, а не от това, което сте чували, какво всъщност означава това за вас. Отсъствие на дългове, собствен дом, луксозен автомобил, солидна сметка в банката, свободно време, позволяващо безпрепятствено да пътувате, възможност да помагате на роднини и близки. Аз също нямах всичко това. Но успях да променя себе си, вследствие на това и живота си и започнах да постигам свобода и независимост. Както при всяко начало трудностите не са малко, но вървейки и учейки се, резултатите се появиха. Като повечето хора и аз от сутрин до вечер работех безперспективна работа в продължение на няколко години, чувствайки разочарование, изпитвайки стрес, не виждайки светлина в края на тунела. Но един ден ми бе предоставена система, обучение и възможност да работя за себе си, благодарение на които след няколко години упорита работа аз и моето семейство, започнахме да се наслаждаваме на свободата си. Постигайки това благополучие, ние с моите бизнес партньори решихме да предоставим възможност и на други хора да подобрят качеството на своя живот. С радост я предоставяме и на вас. 

Днес много хора започнаха да разбират, че в техния живот нещо не е както трябва. Бясните темпове, растящите изисквания, постоянния стрес, високата конкуренция доведоха до това, че ние загубихме усещането за радост и престанахме да изпитваме удоволствие от живота. Не е важно на колко години сте, какво образование имате, пол или националност. Ние знаем, че наистина можем да ви покажем път към по- добър живот. Нашият метод за постигане на финансова свобода е доста прост и несъмнено ще донесе полза на тези, които действително искат да променят живота си. С помощта на този материал ще ви помогнем да разберете това, което се случва във вашия живот както и по какъв начин можете да го промените, постигайки финансова свобода в продължение на следващите 4-5 години. Важно е да се разбере, че финансовият успех, независимо от това как си го представяте, се базира на знания, на добре обмислен план и система от действия, които помагат в постигането на финансовата свобода, за която ще научите повече. Запознайте се с целия материал до края и ни дайте възможност да споделим с вас опита си и да ви разкажем за вече изпитаната система, с помощта на която и вие ще можете да подобрите живота си.

Първа част. Къде се намирате сега? 

Обикновено разговорът за финансова свобода започва с целта, с това до къде искаме да стигнем с вас. Но ние ще нарушим тази традиция и ще започнем с това къде вие се намирате в дадения момент. А още по-добре е да си представим своя живот като линия, която можем да начертаем на обикновен бял лист. От ранно детство до дълбока старост ние се движим по тази линия напред. Разбира се по пътя ние винаги нещо учим, нещо усвояваме, стремим се да променим живота си към по-добро. От родителите си, от приятелите, от учителите ние получаваме някаква представа за това какъв трябва да бъде пътя към щастието, за това как да го преминем. От една страна, това е нашият път. От друга, под въздействието на обкръжаващата среда, ние вървим по общоприетия коловоз с голямата група хора. Простете за сравнението, но като племе или стадо. Най-интересното е, че в крайна сметка повечето хора така и не получават това, за което са мечтали. 90% от хората в нашия свят са материално-зависими и несвободни. По същия начин не постигат Финансова свобода и тези, които заедно с всички са се оказали в подобен плен. 

Харесвате ли живота си? 

Харесва ми. Не много. Би могъл да бъде и по-добър…

Сигурни ли сте, че сте на правилния път? Изразходвали сте много сили, време и пари, но така и не сте получили това, което сте искали, за което сте мечтали. Може би нещо сте пропуснали. Реално повечето хора, както и вие, вървите по грешен път. Ръководят ви грешни идеи, използвате грешни стратегии, купили сте грешна карта. Нека да спрем навреме по нашия път, да направим пауза и да погледнем на живота си отстрани. Да обърнем внимание на някои факти и изброявайки ги, ще ви задавам провокационни въпроси. Просто внимателно четете и отбелязвайте това, което чувствате. 

1. Наред с вашите основни потребности, такива като покрив над главата, дрехи, храна, ви е присъщо и желанието да бъдете щастливи. Разбира се, в това понятие всеки от нас влага собствен смисъл. Сега не става дума за това. Става дума за това, че само някои от нас достигат това състояние. 

Вие постигнали ли сте го? Щастливи ли сте? 

2. Вие се стремите да обичате и да бъдете обичани. Любовта може да бъде различна – внимание, признание, благодарност, уважение. Стремите се към физически и емоционален отклик от страна на другите хора? 

Получихте ли това внимание, това признание? Благодарни ли са ви другите? Уважават ли ви? Колко хора? Много ли?

3. Според мен, ние идваме на този свят, за да заменим времето и енергията си за благата, които може да ни даде нашият живот. Резултатите, които получавате днес и ще получавате до края на вашия житейски път, показват колко разумно се разпореждате с това, което ви е дадено. 

Харесва ли ви как живеете, какво получавате? Присъства ли благосъстоянието във вашия живот?

4. Безплатни неща като например храна, дрехи и покрив няма. В живота, в известен смисъл това е изпитание. Изпитанието е в това да се създаде нещо повече и по-добро от това, което вече имате в началото, наследено от родителите. Някои искат всичко веднага, при това безплатно. Но рядко можеш да разчиташ за това в  живота. Между другото, важно е да се разбере, че това което получавате е равно и съизмеримо с това, което давате. 

Финансово осигурени ли сте? Имате ли предостатъчно? Успяхте ли? 

5. Много хора и досега живеят с илюзии – очакват правителството, държавата, родителите, децата, началниците да направят нещо, което ще им помогне да преуспеят в живота, да избегнат проблемите, да имат осигурена старост. Разбира се, това е самозаблуда. Това е желанието да се избегне отговорността за това, което се случва с нас и което ще продължава да се случва. 

Разчитате ли на някого? Чакате ли добра пенсия от държавата? Надявате се, че всичко ще се случи от само себе си ли?

6. В нашия свят няма стабилно място! Просто такова място няма. През цялото време ние се движим напред, света се променя, променя се и понятието „стабилна работа“. Днес твърденията, че можеш да работиш 45 г. за държавата или за някой друг и след това спокойно да излезеш в пенсия, са мит. Във всеки един момент можете да се окажете на улицата, особено ако сте над 40. 

Работите ли за някого? Разчитате ли на някого? Мислите ли, че работодателят зависи от вас? 

7. Единствената възможност за вас да бъдете осигурени и щастливи в дългосрочен план е да вземете живота си в свои ръце. И най-великият шанс да постигнеш материална осигуреност е да работиш за себе си. Всичко останало е самозаблуда. Само че как можете да станете икономически самодостатъчни в тези нестабилни времена? 

Вие може би сте готови да действате, но не знаете как. Дори да искате да работите за себе си, се страхувате, че няма да се получи. 

8. Вие нямате време за експерименти. Животът е твърде кратък за да го пилеете за създаването на нов велосипед. Майкрософт, Ейпъл, Адидас, Фейсбук – всичко това са успешни експерименти, но малко хора забелязват милиардите експерименти, недостигнали до положителен резултат. Един на милиард – ето такава е равносметката. Не си губете времето напразно. Нужна ви е проверена система за получаване на доход, с помощта на която вече са преуспели милиони хора. Нужен ви е експерт, наставник, който ще ви помогне да преуспеете. 

От къде да се вземе такава система? Кой ще стане ваш наставник? Как да получите подкрепа? 

9. Ако не започнете да действате сега, то най-вероятно няма да започнете никога. Всички приказки от рода на: „ще започна от новия месец“, „след университета“, „веднага след кризата“, „след раждането на детето“ и т.н. така и ще си останат само думи. Когато станете на 60 години, когато на практика вече няма какво да промените,  така и няма да сте постигнали нещо съществено и ще прекарате остатъка от живота си в съжаление за това, че така и не сте реализирали предоставените ви възможности. Замислете се, по статистика само 10-15 % от населението на повечето страни могат да водят достоен живот, а не да преживяват. И накрая: 

10. Преди време ми предоставиха възможност да променя живота си. В началото изпаднах в паника, изплаших се, че при мен няма да се получи. Но страхът за бъдещето беше много по-голям от страха от промени в настоящето. Рискувах и, разбира се в началото нищо не ми се получаваше. И защо трябваше да се получава. Бях възпитан като завършен роб – да се прегърбвам за системата, смятайки че изобилието, богатството и благополучието е съдбата на тези, които имат наследство, късмет или способности. Но мина време и всичко се промени, дойдоха резултатите. Зарежете това с наследството – и там са нужни спосбности да го задържите. Зарежете и късмета – статистиката за тото милионерите е едва 1 на 100 след 5 години все още е милионер. Оставете и способностите, имате ли такива или нямате. Всичко това са пълни глупости. Тези способности идват след огромното желание и постоянните действия. И аз съм готов да ви предоставя системата, с помощта на която успявам. Защо правя това? Повече признание, повече уважение, повече реална полза за хората и в крайна сметка – повече щастие.

Вие ще разберете това едва след като помогнете на първия човек – на себе си. 

А сега се замислете, как отговорихте на моите въпроси, кои отговори ви харесаха и кои не. И дори само един отговор да не ви удовлетворява, започнете да променяте живота си. Ние имаме начин, система на обучение и скоро обезателно ще поговорим за това. Във втора част ще поговорим за заблудите, които днес витаят в нашето общество и каква е действителността. До скоро!

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – РЕАЛНОСТТА СРЕЩУ ЗАБЛУДИТЕ – ЧАСТ II

предложение с мен 2

Споделете