Блог

ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВАРИАНТИ, РЕСУРСИ, АЛТЕРНАТИВА – ЧАСТ VI

ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВАРИАНТИ, РЕСУРСИ, АЛТЕРНАТИВА – ЧАСТ VI

Споделете

Втора част


С помощта на какво и как ще можете да постигнете финансова свобода след пет години

Нямам намерение да измислям, описвайки стотиците варианти, с чиято помощ вие теоретически бихте могли да преуспеете в следващите пет години. Аз ще споделя универсален начин, който е помогнал на милиони хора по света да постигнат финансова свобода в това число и на мен, превръщайки объркания, вече на 40 години, бивш работодател, след кризата получаващ дохода на средния българин от не повече от 500 лева на месец, в независим предприемач, заработващ няколко хиляди на месец, който води свободен начин на живот и пътува със семейството си по целия свят. 

И така има само два популярни начина за получаване на доходи:

Първият начин – вие работите за някого и получавате ограничен доход

Всъщност вие заменяте времето си за пари. Задайте си въпроса колко струва един час от вашето работно време. Да се пресметне това е много лесно. Разделете месечния си доход на броя на часовете, прекарани на работа. Например, както може би и вие, така и повечето хора работят по 8 часа на ден, 22 работни дни в месеца, т.е. изразходват за своята работа около 180 часа. Ако вашият доход е около 600 лева на месец, то един час от вашия професионален живот струва 3,50 лева. Само 3,50 лева! Разбира се, вие можете да получите допълнително образование, можете да имате професионален опит, можете да се изкачите по кариерната стълбица и да увеличите надницата си от 3,50 лева до 4, 5 а в най- добрия случай до 8, 10 лева за един час работа. Но и този доход при всички случаи ще бъде ограничен. А и престанете ли да работите, парите ще престанат да идват при вас. В това се състои основния проблем на замяната на времето за пари. 

Този начин никога няма да ви позволи да бъдете финансово свободни, защото вие винаги ще трябва да заменяте своето време и сили за парите на други хора. Аз също бях роб на тази система и ето какво ще ви кажа: Никога повече не бих искал да бъда такъв!

Втори начин – вие работите за себе си и имате възможност да получавате неограничен доход

Първо вие знаете, че всички онези, които работят за себе си могат и нищо да не получат, но могат и да получат десетки хиляди лева на месец. Вторият важен момент е, че работейки за себе си, имаме възможност сами да избираме да работим по 10-12 или по 40-50 часа на седмица. Но така отново заменяме време за пари с една далечна перспектива това някога да се промени. 

Всъщност има и трети начин – система, с помощта на която вашия бизнес може така да се изгради, че след 3-4 години, а за някои след 5-7 години, той да носи доход от 10, 20, 50 и дори повече хиляди лева, изразходвайки за дейността си в началото по 10-15 ч. на седмица.

Да работиш за себе си означава да рискуваш. 

Работейки по тази система можете да спечелите, можеш и да не спечелите. Но няма какво да загубите. А в същото време имате и възможността да създадете бизнес, носещ ви след няколко години огромен пожизнен доход, който ще осигури не само вашите старини, но и децата ви.

Първият вариант никога няма да ви направи финансово свободни. Това е договор за пожизнено робство в нова изтънчена форма. 

Вторият вариант може да ви направи финансово свободни, но пък няма да ви осигури веднага нужните ви в момента пари за оцеляване. При това, както казах, не си струва да разчитате на това, че по този начин ще бъдете доволни от себе си и от живота си. Подобен подход не дава възможност да се постигне признанието, уважението и любовта на много хора.

По какъв начин да постъпим, кое да изберем?

Отговорът е ясен – Вие можете да продължите да се занимавате с основната си работа през следващите няколко години, а успоредно с това да започнете собствен бизнес, изразходвайки по 10-12 ч на седмица минимум, за да може след една-две години напълно да преминете към предприемачеството. Едно свободно пътешествие, с помощта на което през следващите години ще изградите бизнес, носещ доход от няколко десетки хиляди лева. 

Какво ви е нужно, за да започнете свой бизнес?

Първо, както вече казах, се нуждаете от време. Минимум по 10-12 часа на седмица в продълженние на следващите няколко години. А след това по 40-45 часа на седмица в следващите 2-3 години – тези две-три години, през които стартирате вашето предприемачество. Много ли е? Дълго ли продължава? Повечето хора прекарват по 40-50 ч на седмица 20, 30, 40 години, не постигайки това към което са се стремили. И аз нямам намерение да ви говоря неверни или невероятни неща. За да печелите по няколко хиляди лева на месец, ще ви се наложи да се потрудите. Пазете се от тези, които ви предлагат подобна печалба от бизнес с минимални вложения само след година или след месец. Това са шарлатани, които волно или неволно мечтаят да ви използват за своите интереси. 

Второ – ще ви бъдат необходими пари, примерно 150-200 лева на месец. Разберете ме правилно, вие започвате бизнес, а бизнеса изисква капиталовложение. Обикновено бизнесът изисква инвестиции от десетки, стотици хиляди лева минимум през първите месеци. Но ние ще ви предоставим система, с чиято помощ ще можете да получите големи доходи, инвестирайки много по-малко пари. 

От къде да вземем пари за бизнеса? 

Системата, която ще ви предоставим, позволява да инвестирате една част от задължителния ви ежемесечен разход на семейството. Т.е. тези 150-200 лева, необходими за вашия бизнес са парите, които така или иначе вие давате, защото те са част от задължителния ви месечен разход. Нужно ли е да се инвестира всеки месец? Аз казвам да. Но системата, която използвам ми позволи лично на мен още на четвъртия месец да започна да получавам неголям доход от този бизнес, с чиято помощ започнах да покривам всичките си разходи. А разходите, както казах са само няколко стотин лева на месец. Прекрасно е и това, че сега, когато започнах да получавам по няколко хиляди лева на месец аз, както и преди, продължавам да инвестирам в бизнеса си отново не повече от 150-200 лева на месец.

Трето – ще ви потрябват сили и търпение. Ще ви се наложи много да работите и много да се учите. Бизнесът, на който сме готови да ви обучим и системата, която можем да ви предоставим, не са някакъв вълшебен бутон, след натискането на който от тавана веднага ще започнат да се изсипват пари. Запретнете ръкави и бъдете готови, че не всичко може да ви се получи от първия път по най-добрия начин. Много е важно да вземете решение да не изоставяте бизнеса си, дори и ако след първите 6-12 месеца вашите резултати не ви удовлетворяват. Напомням, че аз през цялото време говоря за срокове от няколко години. Връщайки се към предишния начин на живот, вие няма да имате възможност да станете финансово свободен човек. Затова пък ще можете да станете такъв само ако тръгнете по новия път. По този нов път ще се наложи да се научите да ходите, правейки стотици опити на първия етап. Това е нужно и на всяко малко дете когато прохожда – да пада, да става, да прави крачка след крачка и така един ден прохожда, след това танцува, тича…

Какъв е този нов път? Каква е тази система?

Единствената бизнес система, появила се преди повече от 60 години и позволяваща на широк кръг хора по целия свят, изразходвайки за развитието на своя бизнес само няколкостотин лева на месец, а да получават доход от 10, 20, 30, 50 хиляди евро и дори и повече, е системата на мрежовия маркетинг. Други примери на системи за бизнес, които да позволяват да се заработват такива пари при такива минимални вложения от пари и сили и да са приложими за стотици милиони хора по света, просто не съществуват. 

Повечето хора засега не осъзнават, че мрежовия маркетинг е единствената лесна алтернатива на това да ходиш на работа при работодателя. Не е нужно веднага да напускате постоянната си работа, не са ви нужни десетки или стотици хиляди лева стартов капитал, не се нуждаете от специално бизнес образование. Вие можете да получите всичко – семейно щастие, време за общуване с децата, пари, увереност в бъдещето така, както получих това и аз и много хора по целия свят. Само си представете, че имате луксозен собствен дом, няколко автомобила, яхта, огромна сметка в банката. Във всеки момент можете да си купите това, което искате или да отидете на двумесечно пътешествие, а след като се върнете да получите още по-голямо възнаграждение от бизнеса си. Какво ще кажете по този повод? Не можете да разберете какво се случва, не можете да повярвате? Искам да ви кажа, че така живеят стотици хиляди хора по света и към тях всяка година се присъединяват други хора. 

Само мрежовия маркетинг ще ви позволи да живеете като милионери. Защо? Защото доходът от този бизнес постоянно расте и този ръст няма предел. От шестдесет години мрежовия маркетинг всяка година има ръст от 15-20%. Оборота му вече е над 180 млрд долара годишно. Този бизнес не се нуждае нито от здания, нито от работници. Това е твърде рядък случай. Освен това хората, работещи в мрежовия маркетинг, не чувстват никаква преса върху себе си от страна на работодатели, кредитни или данъчни организации. На такъв живот могат да завидят дори много богатите хора. Доналд Тръмп и Уорън Бъфет обявиха Мрежовия бизнес като бизнеса на 21-ви век. МЛМ се изучава в много от престижните университети по света като Оксфорт, Кембридж, Йейл. Мрежовият маркетинг не е бизнес за всеки, а само за тези, които искат свобода. За тези, които искат да преживеят живота си колкото се може по-добре. Той позволява да се отървете от много житейски проблеми и способства за развитието на личностния потенциал. Този бизнес позволява на хората да оцелеят в общество където има висока конкуренция, в един непредсказуем и дори жесток свят. 

Е, преценете сами в кой друг бизнес обикновена домакиня, пенсионер или мениджър могат до голяма степен, не влагайки нищо освен желание, ентусиазъм, сили и неголяма сума пари за 5-6 години да осигурят семейството си? В никой друг. Мрежовият маркетинг е надежда за милиони хора по целия свят. Този бизнес позволява на обикновени хора да постигат необикновени резултати.

Как работи този бизнес, наречен Мулти Левъл Маркетинг? Нашият свят е един огромен пазар. На английски пазар е маркет. Движението на продуктите на пазара се нарича маркетинг. Пазарът може условно да се раздели на производители и потребители. Също така на поток от продукти и пари, който тече от производителите към потребителите и от потребителите към производитеите. Обикновено за да се дистрибутира продуктът от производителя до потребителя, се изгражда мрежа от едра, дребна търговия и още няколко други посреднически звена. Добавете към тази мрежа складове, стотици наети сътрудници, продавачи, складови и административни помещения, автопарк и много, много други. Това са разходи за реклама, пиар, транспорт, разрешителни, наеми, заплати, данъци, гориво, ток, вода и т.н. Върху цената на продукта винаги е калкулирана и съответната печалба. Всички тези разходи увеличават стойността на стоката няколко пъти. 

А сега си представете, че при завода-производител отиват хора и му казват – дайте ни тези продукти, ние сами ще ги занесем до крайния потребител, изграждайки своя мрежа. Сами ще разпределяме парите, които обикновено се изразходват или остават в традиционните посреднически звена за продажба на продукти. Т.е. стоките от производителя отиват направо към потребителя с помощта само на едно звено. Ние го наричаме партньор на завода. И което е много важно, всички спестени пари делят по между себе си партньорите, организирали този процес. Освен това партньорите делят между себе си и парите, които традиционните продавачи изразходват за реклама на продукцията си, т. е . и тези пари остават у нас партньорите, защото ние сами правим реклама на пазара. 

И така мрежовия маркетинг е алтернатива на традиционните мрежи, а партньорите имат функциите да отнесат продуктите до потребителите, да правят реклама, получавайки пари за това, което в голяма степен преди това получаваха участниците в традиционната посредническа търговска мрежа.

В това е и същността на бизнеса. Вие можете така, както и аз, както и десетки милиони хора по целия свят, стъпка по стъпка, тухла по тухла да изградите система от потребители във вашата мрежа, които имат директен достъп до завода и сами се обслужват.

С какво се занимаваме в мрежовия маркетинг? Ще ви разкажа в следващата статия.

До скоро!

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВИЗИЯ, РЕЗУЛТАТИ, АНАЛИЗ, КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ – ЧАСТ VII

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – МИРОГЛЕД, СРЕДА, УБЕЖДЕНИЯ – ЧАСТ V

предложение с мен 2

Споделете