Блог

ФИНАНСОВА СВОБОДА – СТРАХЪТ, КОЙТО НИ СПИРА, ИСТИНАТА ЗА ВАС – ЧАСТ IV

ФИНАНСОВА СВОБОДА – СТРАХЪТ, КОЙТО НИ СПИРА, ИСТИНАТА ЗА ВАС – ЧАСТ IV

Споделете

А сега ще поговорим за това какво ви очаква в близко бъдеще. Веднага след като решим и започнем някакви промени, нашето подсъзнание се грижи за нашата безопасност като започва да ни изтощава чрез страха. Страхът, който ни спира от по-нататъшни действия. 

От какво се страхувате? Така сме устроени – стига веднъж да се изгорим с чая и започваме да духаме водата всеки път. Стига веднъж да претърпим неуспех, ние се отчайваме и преставаме да действаме. Истина е. Но е истина също така, че и при вас, както и при детето, което се учи да ходи, не всичко трябва се получи от първия път. Нима мислите, че откъсвайки се от стадото ви очаква моментален успех? Тогава този материал ще се нарича финансова свобода за 5 дни, за 5 часа…. Не, ще ви отнеме години. 

Но и не помисляйте да се връщате към стария си живот, той няма да ви даде това, към което сте се устремили. Предстои ви да действате много, да грешите много и даже да губите много. Предстои ви на много да се научите, много пъти да падате, но най-накрая да спите добре. 

И все пак какво предизвиква страх у вас? Какво ви подтиква към решителни действия и промени? Това прилича на детския страх от тъмнината. В действителност няма нищо страшно в тъмнината, но ние се страхуваме от своите фантазии. Вие се страхувате да се изказвате пред хората, може би не се чувствате добре, когато разговаряте с непознати? Вие се страхувате да напуснете работата си. Между другото въпреки, че с нашето предложение това не е нужно да се прави, вие най-вероятно си представяте песимистично по-нататъшното развитие на събитията, ако започнете нещо допълнително. Страхувате се от загуба. А ако няма какво да загубите…? А ако можете не само да спечелите, а и да промените целия си живот?

Как да се отървем от страха? Как да превърнем този страх в положителни емоции? Именно в това се състои една от моите задачи. Да ви помогна да превключите от „ аз не мога” към „аз съм способен”.

А сега истината за вас:

Дойде моментът да ви кажа истината. Това, което е напълно възможно да сте забравили, но с което сте дошли на този изпит, наречен живот. В този живот вие сте уникален, вашата личност е неповторима. Ще повторя: вие сте уникален и неповторим, възможно е и да не осъзнавате всичко това – твърде дълго са ви подтискали вашите страхове и ограничения. Повярвайте ми. Вие сте бил уверен в себе си, когато сте бил дете, просто сте тръгнал в грешна посока. Вие сте имал богато въображение, бил сте любознателен. Вашият потенциал е бил огромен, но в своя съзнателен живот сте бил поставен в рамките на стереотипа. 

Накратко, вие сте бил насочен и доста е работено за това как да се превърнете в най-елементарен обикновен човечец, а не в ярка и силна личност. Някога замисляли ли сте се върху това какво стои между вас и това, което искате? Това са вашите възгледи. Това са вашите мисли, вашата насоченост, вашия фокус. 

Интересували ли сте се защо някои хора са пълни с енергия, а други изглеждат мудни. Забелязвали ли сте как се държат преуспелите хора, за разлика от останалите? Те са оптимисти. Те са много инициативни, те се стремят към успеха, в тях има жажда за живот и затова постигат прекрасни резултати. В какво се състои разликата? Отговорът е…в мисленето, в силния стремеж към поставената цел, в действията, регулирани от точен план, а не в пасивното отношение към живота. Ние имаме такъв план и скоро ще ви го представим. 

Необходимо е да започнем да действаме и усилията съвсем естествено ще бъдат възнаградени с получените резултати. Необходимо е да действате ден след ден, седмица, месец или години и да не спирате дори ако не всичко се получава от първия път. Много неща предстои да се преодолеят, на много  неща да се научите, но всичко е по силите ви. В това ние сме се убедили стотици пъти.

И така всичко започва от нашия мироглед. А как се сформира той и как ни влияе, ще поговорим в следващата статия. До скоро!

Към предишни статии:

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – ЛОГИКА, ЧУВСТВА ИЛИ КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАТЕ ВИЕ – ЧАСТ III

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – МИРОГЛЕД, СРЕДА, УБЕЖДЕНИЯ – ЧАСТ V

предложение с мен 2

Споделете