Блог

ФИНАНСОВА СВОБОДА – РЕАЛНОСТТА СРЕЩУ ЗАБЛУДИТЕ – ЧАСТ II

ФИНАНСОВА СВОБОДА – РЕАЛНОСТТА СРЕЩУ ЗАБЛУДИТЕ – ЧАСТ II

Споделете

 Реалността срещу заблудите. 

Нашият свят е пълен със заблуди. Това прилича на групова хипноза. На масова заблуда, на взаимна отговорност. Кралят е гол! Но никой не се престрашава да каже това на глас. Знаете ли защо? Защото и ние самите сме така голи, както и гореспоменатия крал. Затова и мълчим, защото извикаме ли: „краля е гол“, получаваме в отговор:“погледни себе си“. Хората, не харесвайки реалността, предпочитат да замъгляват живота си с обилно количество лъжи. Но идва момент, в който започваме да разбираме. Идва времето да погледнем истината в очите. Идва моментът на истината – сега или никога. Това е най- добрият период в живота, периода на пробуждане, след който можем да започнем социалното, културно, финансово и разбира се духовно израстване. Вашата задача е да имате желание да погледнете истината в очите. Моята? Моята е да ви разкажа за тези заблуди, които са проникнали в живота ни.

Първа заблуда: 

„Ако работите много, то рано или късно ще постигнете материално благополучие“

Всъщност реалността е такава, че упоритата работа не гарантира финансова свобода в 90 случая от 100. Най-често това поражда разочарование и недоверие в собствените сили, защото в повечето случаи хората са на грешен път. 

Втора заблуда: 

„Ако през целия си живот имате добра работа, вие задължително ще постигнете материално благополучие“

Реалността е такава, че в живота ни през нашите ръце преминават стотици хиляди и даже милиони левове. Имали сме много време, изразходвали сме много сили, но само на единици от нас се е удало да създадат механизъм, чрез който този поток от пари да им е осигурил независимост. Налага ли се на тези хора сега да продават времето си? Да разчитат на държавата, родителите или децата си?


Трета заблуда: 

„Ако започнете собствен бизнес и се трудите упорито, то вие все някога ще забогатеете“

Реалността е такава, че в течение на първите 5 години 80 % от новите предприятия и частни предприемачи претърпяват неуспех. През следващите 5 години си заминават още 80 % от тези, които са останали на пазара. Разбира се, повечето хора само работейки за себе си могат за такъв кратък срок от 5 години да постигнат финансово благополучие. Това е истината. При това е важно да се разбере – ако действате без план, без система, без необходимата подкрепа, вие ще бъдете разочаровани за много кратко време.


Четвърта заблуда: 

„За да се създадат пари, са нужни пари“

Реалността е такава, че в съвременния свят могат да се намерят начини да се изгради бизнес само с вложение от няколко стотин лева на месец. Аз обезателно ще ви покажа такъв начин, такава система, с която и аз си прокарвам пътя към финансовия просперитет. Между другото по-важен елемент в постигането на успеха е желанието. Аз лично познавам стотици мъже и жени, които са имали желание и са започнали бизнеса си от нула. Работили са и паралелно са се занимавали с този бизнес само по 1-2 ч. на ден. И в крайна сметка са постигнали успех.


Пета заблуда: 

„Трябва да се работи с ума, а не с помощта на огромни волеви усилия“

Реалността е такава, че да се работи с главата действително е по-ефективно, но в началото (в повечето случаи) е необходимо да се действа. Най-важното е да се състави правилен план за действие, да има система и наставници, които са готови да ви подкрепят по този път.


Шеста заблуда:

„Без много знания е невъзможно да се постигне успех“

Реалността е такава, че вашите знания са ви довели до там, където сте. Имате много знания, но не разчитайте, че през следващите 5 години те ще ви отведат на друго място. За повечето хора това е въртене в кръг. Ако искате да подобрите нещо в своя живот, то вие се нуждаете от хора, които вече са успели да направят това със своя. Нуждаете се и от нови знания. Важно е не това, което знаете до сега.  По важно е да познавате хора, които ще ви научат и ще ви  помогнат да постигнете целта си.

Седма заблуда: 

„С помощта на пари можете за кратко време да създадете капитал, който ще ви издържа до края на вашия живот“

Реалността е такава, че и аз самият доста време вярвах в това. Провървя ми и точно с помощта на инвестиция можах за кратко време да натрупам солиден капитал. Но практиката показва, че повечето хора не са в състояние да инвестират всеки месец по 3-4 хиляди лева. А и ситуацията на пазара не винаги благоприятства растежа на парите. За повечето хора са необходими 2-3 десетилетия за да постигнат финансова свобода. При това не си струва да разчитате на това, че през тези години ще бъдете доволни от себе си и от живота си. Подобен подход не дава възможност да се постигне признанието, уважението, любовта на много хора.


Осма заблуда: 

„Ако сте спестили малко пари в банката, няма защо да се страхувате от уволнение“

Реалността е такава, че това не е нищо повече от съвет. Първо – повечето хора нямат излишни пари, които да са готови да внесат в банката. Второ – дори и да ги имате вероятността да ги похарчите при първа възможност е много голяма. И трето, спомняйки си кризата, която преживях паралелно с много от вас, спестените пари рядко стигат, за да излезеш с достойнство от създалата се ситуация.


Девета заблуда: 

„Висшето образование гарантира добър доход“

Реалността е такава, че висшето образование не ви гарантира нищо. Много малко от завършилите висше образование успяват да работят това, за което са учили или изобщо да си намерят някаква работа по специалността. Нека да си кажем истината един на друг – днес висшето образование е като мода, като един утъпкан път и в почвечето случаи е вследствие на несбъднатите мечти на родителите ни. И този път е много вероятно да ви доведе там, където води и всички висшисти, които имат дипломи, а не са по-щастливи и по-осигурени от останалите, които нямат.


Десета заблуда: 

„Ако нямате някакви особени таланти, образование или пари, вие нямате никакви шансове да постигнете финансово благополучие“

Реалността е такава, че и на мен самия ми се наложи да стартирам от такава позиция, да стартирам и след време да постигна желаните резултати. През последните няколко години аз активно помагах и помагам на хората около мен да направят с живота си същото. Ние създадохме система за обучение и система за действие, която помага на хората да постигнат финансова свобода, без значение какви са техните стартови позиции. Често със своите заблуди и оправдания ние прикриваме нежеланието си да действаме. Това е толкова комфортно и така обичайно. Ако ви е дотегнало това положение и така, както и ние, сте готови не само да се разделите със заблудите, но и да действате, то съвсем скоро ние ще ви предоставим такава възможност.

Доволни ли сте от живота си? Това, което се е случило с вас в миналото не е разкрило вашия истински потенциал. Иначе вие отдавна бихте постигнали свобода и бихте захвърлили този материал встрани. Има една добра новина – вашата ситуация може да се промени. Това е само ваш избор, защото аз знам, че това е във вашите възможности, както и че е по силите на всеки човек. Някои се нуждаят от 4-5 години упорити действия, други от 5-7, но при всички случаи всичко започва с вашия избор. И по-точно с желанието, с желанието нещо да се промени. А знаете ли защо искате промяна? Защото тези възгледи, към които сте се придържали преди, не са ви довели до успех и вие усещате това. Вие искате промяна, но готови ли сте да действате за това? Ако вашият отговор е ДА, то позволете ми в трета част да ви задам още няколко въпроса, с помощта на които ние с вас ще разберем струва ли си да променяте нещо в живота си. До скоро!

 – ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ТЯ В БЪЛГАРИЯ – ЧАСТ I

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – ЛОГИКА, ЧУВСТВА ИЛИ КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАТЕ ВИЕ – ЧАСТ III

предложение с мен 2

Споделете