Блог

ФИНАНСОВА СВОБОДА – МИРОГЛЕД, СРЕДА, УБЕЖДЕНИЯ – ЧАСТ V

ФИНАНСОВА СВОБОДА – МИРОГЛЕД, СРЕДА, УБЕЖДЕНИЯ – ЧАСТ V

Споделете

И така всичко започва от нашия мироглед. 

За съжаление той е сформиран от стадото. Ще приведа пример: ако поставим сладка ябълка в буркан с краставички и саламура, то тя със сигурност ще стане солена. Приемаме качествата на средата, в която се намираме. Нашето обкръжение сформира нашето съзнание и влияе на нашите резултати. Аз говоря за вашето ново мислене, за вашата нова философия, за вашата житейска позиция. Това е необходимо условие. Хората рядко осъзнават, че разликата между тези, които нямат нищо и тези, които се отделят от всеобщата маса и имат много, се състои единствено в различните им убеждения. За да се промениш, трябва да промениш мисленето си. По принцип, уникален човек ви прави способността да мислите. Не по-малко и способността самостоятелно да градите съдбата си според убежденията си. Ето това е важно. Мисля, че с правилни убеждения ще можете да направите живота си такъв, какъвто искате. Вие имате сили да реализирате всичките си идеи, да постигнете целите си. Или ставате господар на живота си, или следвате тълпата. Избирайте!

Вашият мозък няма способността едновременно да се придържа към два различни мирогледа. Затова ако вие смятате, че не можете да постигнете нищо, то няма да постигнете нищо. И разбира се, ако мислите така, при вас няма да се получи. Особеността на работата на вашето съзнание се състои в това, че то обикновено се намира в едно от двете състояния. Първото – това е състоянието на безпомощност и страх, второто – на увереност, любознателност, стремеж към по-добро. Отгатнете по какъв начин мислят преуспяващите хора. Всичко е толкова просто. Те разбират че това, което вече имат, е в следствие на това, което в момента правят. Че с едни и същи действия няма как да се получи различен резултат. Затова променят околния си свят, намират си ново обкръжение, търсят наставници, които да ги учат как да постигнат успех.  

А какъв начин на мислене ще изберете вие? Под чие влияние са се формирали вашите възгледи? Под влияние на семейството, съседите, училището, което сте посещавали, под влияние на средствата за масова информация? Затова, ако в постигането на вашите цели сте претърпели неуспех, логично е да заключим, че коренът на проблемите е във вашите принципи, сформирани от това ваше обкръжение.

Още няколко въпроса:

– Показаха ли ви тези хора път към успеха? 

– Дадоха ли ви система, която е довела до успех други хора? 

– Имахте ли с тях точен план за действие? 

– Те предоставиха ли ви необходимото обучение? 

Не знам как е при вас, но на мен не. Научиха ме да чета, да смятам, да пиша, да работя с компютър, но не забелязвате ли нещо странно? Никой… забележете никой не ме научи как да постигна финансова свобода и независимост. Сигурен съм, че не са научили и вас. Обществото е заинтересовано от създаването на хиляди и хиляди работни места. Мен ме подготвяха за същото, как да работя за други хора.

Ако искате да получавате строго ограничен доход, да сте доволни от живота си, ако искате да принесете в жертва личната си свобода, таланта си, целия си потенциал в единствения си живот – това е ваше право. Но това не е за мен. Ако искате да бъдете като всички останали, правете това, което правят и останалите. Вървете с тълпата, вървете заедно с всички. 

Но ако искате да сте изключение и да постигнете необикновени успехи, трябва да имате друго мислене, не такова като на повечето хора. 

Всичко, което ми беше нужно за постигане на успех, бяха изпитаните в практиката планове за действие, система за обучение и подкрепа на хора, които вече са постигнали успех. Помнете, че успехът няма да дойде отнякъде, без причина. Всички се надяват на най-доброто, но само надежда не е достатъчна.

И така:

– Искате ли вашият живот да бъде по-добър и да зависи само от вас? 

– От какви хора сте заобиколени? 

– Можете ли да разчитате на тяхната подкрепа? 

– Ще ви научат ли на нужните убеждения и действия? 

– Ще ви предоставят ли точен план и система за действие? 

– Ще ви помогнат ли да станете по-щастлив, по-свободен и да се реализирате на 100%? 

Ако не е така, не позволявайте на други хора да ви влияят негативно. Не позволявайте да ви поставят етикети, да определят колко струвате. Общувайте само с тези, които вярват в способностите ви и се стараят да повишат вашата самооценка. 

Направете своя избор. 

Повечето хора, примерно около 80%, живеят доста посредствено, преди всичко заради мисленето си. Тези хора, както и аз навремето, а напълно е възможно и вие, следват един общоприет стандарт. Те са свикнали да обвиняват всички наоколо за така създалата се ситуация, без да предявяват някакви претенции към себе си. 

Обикновено към 40 годишна възраст ние вече сме твърде доволни от нашето образование, от уменията, които сме придобили, от способностите си, а същевременнно повечето от нас сме неудовлетворени от своето финансово положение и мястото, което заемаме в живота. Така ли е? Удивителен факт! 

Приемете още един факт: ако следвате тълпата, едва ли си струва да очаквате по-добър живот от този на тълпата. 

И още един: отговорността за това не е на тълпата, а само ваша. Вие можете да изберете своето бъдеще, своето настояще сте избрали преди 5-10 години. Вие можете да бъдете щастлив, любящ, богат, признат, свободен, заслужаващ уважение след 5-10 години ако започнете да действате сега в тази посока. Не позволявайте на миналото си да ви управлява, то не ви е отвело до нужните резултати. 

Престанете да следвате тълпата, това не е ефективен избор за вас.

Още ли се колебаете? Помните ли библейската история за Ной? Бог му казал да построи ковчег, да събере в него двойки от всички животни и да се приготви за великия потоп. А сега си представете ако Ной беше такъв глупак като повечето хора по това време около него, като болшинството от тези, които живеят днес, той е можел да каже например следното: „не знам, трябва да помисля“ или може би, „нямам време сега“, „о, това е толкова много време, ще ми отнеме цели пет години“, „сега изобщо нямам пари“, „много съм зает“, „не съм сигурен дали ще мога да се справя“… 

Как мислите, какво би се случило, ако Ной беше направил същото, което правят милиони хора днес, които дори не осъзнават, че просто търсят оправдание за своето бездействие. 

Вие имате избор! Във всеки миг от живота си вие имате избор. Къде ще ви отведе вашият избор днес? 

Познавам хиляди хора, които са взели решение да подобрят своя живот, но не са успели. Знаете ли защо? Защото са изоставили започнатото. Само заради това! Други причини просто няма. Престанали са да се променят, да се учат, да действат и са се върнали към робския начин на живот. 

И в същото време има хиляди хора, които са взели решение и са преуспели, не бягайки от новия път, не предавайки избора си, приемайки новата философия и усвоявайки новите знания. 

Всичко е във вашите ръце. Изборът за вашия утрешен ден зависи само от вас днес. Когато ученикът е готов, учителят сам ще дойде.

Това, както казах в началото на поредицата статии по темата Финансова свобода, беше първа част, в която поговорихме за това къде се намирате сега.

Във втора част ще разгледаме целта или по-точно това, до къде искаме да стигнем с вас.

Очаквайте я съвсем скоро.

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – СТРАХЪТ, КОЙТО НИ СПИРА, ИСТИНАТА ЗА ВАС – ЧАСТ IV

– ФИНАНСОВА СВОБОДА – ВАРИАНТИ, РЕСУРСИ, АЛТЕРНАТИВА – ЧАСТ VI

предложение с мен 2

Споделете