Блог

ДОБРИЯТ ПРИМЕР Е ЗАРАЗЕН – ЛИДЕРСТВОТО СЕ ЗАЛАГА ОЩЕ НА 5 ГОДИНИ

ДОБРИЯТ ПРИМЕР Е ЗАРАЗЕН – ЛИДЕРСТВОТО СЕ ЗАЛАГА ОЩЕ НА 5 ГОДИНИ

Споделете

Добрият Пример винаги води до последователи, ако си достатъчно упорит да продължиш и малко по малко се превръщаш в Лидер. Това го знае и 5 годишният ми син Мики, в което можете да се убедите от видеото по-долу. Ген, Възпитание и Среда – това са главните фактори, които ни определят като Личности.

Генът е нещо, което получаваме по наследство и не можем да влияем върху него. Но пък можем да го подтиснем или засилим.

Възпитанието получаваме от родители, учители, общество, масмедии. Но първите седем години на детето според много мъдри хора са най-важни. Именно през тези седем години родителя „проектира“ собственото си възпитание върху детето и точно това възпитание ще бъде основата на ценностната система на подрастващия през целия му живот. Именно затова е изключително важно самите ние да възпитаваме децата си, а не яслите или детските градини. Всъщност защо съществуват тези учреждения? За да дадем децата си да ги възпитават там, ако ние нямаме време да ги възпитаваме сами. Защо нямаме време да ги възпитаваме сами? Защото ходим на работа или имаме бизнес, които поглъщат точно това време, което е най-ценно в този момент за децата ни. Защо правим това? Защото нас така са ни възпитали – „Учи мама, за да не работиш“. В ученето няма нищо лошо, в работата също. Но днес, ако искаш да построиш един ПълноЦенен Живот е важно не само да учиш и да работиш (най-добре за себе си), а и да работиш УМНО. Да работиш Умно означава да изградиш Актив, който след 3-5 години да ти донесе Здраве + Време + Пари, забележете…. ЕДНОВРЕМЕННО!

Преди години аз си зададох въпроса: „Това, което правя днес, ще ми донесе ли повече Здраве, повече Време и повече Пари утре?“.

Здраве? Едва ли – продавах го за Пари и съответно го губех с годините. Много хора точно това правят и когато станат на 50 започват да дават Пари за Здраве. Но… Здравето не се връща лесно. Съответно нямаше да получа повече Здраве.

Време? Едва ли – когато работех за друг, всъщност продавах времето си на този друг, срещу което той ми плащаше Пари. След като еволюирах след време и започнах да работя за себе си, отново продавах времето си, но този път на клиентите, за което те ми плащаха Пари. Съответно нямаше да получа повече Време.

Пари? Едва ли – пазарната икономика още в зародиш поставя работника и дребния предприемач във въртележката на хамстера, където се самозалъгваме точно като горкото животинче, че тичайки (извършвайки ежедневно много действия, много работа) вървим напред, а всъщност стоим на едно и също място. Съответно нямаше да получа и сигурни Пари.

И тогава се запитах: „Как да изградя актив без пари (защото след кризата от 2018 аз на практика едва оцелявах)?“. „Съществува ли бизнес, чрез който не само да преодолявам следващи кризи, каквито ще има още много (вярвам, че предвид ситуацията днес много добре ме разбирате), но и чрез него в обозримото бъдеще за следващите 4-5 години да изградя Актив и този актив да започне да работи вместо мен, за да мога да имам и Пари, да се грижа за Здравето си и да имам Време, за да възпитавам децата си.

И… кой каквото търси – това и намира 🙂

Открих Мрежовия маркетинг, който днес ми дава всичко това. БлагоДаря ти Господи, че ми даде възможност сам да възпитавам сина си и да му давам Пример, как помагайки на другите да подобрят качеството на Живота си, можеш да изградиш един невероятен ярък пълноЦенен Живот! Пример, който той вече следва. Убедете се сам:

 

 

посочвам надолу 2

предложение с мен 3


Споделете